Homemade lasagne voor Lucas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Toen de oudste kinderen nog kleiner waren, was het een traditie om met hun verjaardag een lekkere schotel homemade lasagne te maken. Vandaag is Lucas jarig – 15 jaar al, wat vliegt de tijd!!

Speciaal voor hem deze lekkere grote schotel lasagne, helemaal bereid zoals hij het het allerliefste heeft.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 12 grote vellen verse lasagne
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 l tomaten passata
  • 4 wortelen
  • 60 g boter
  • 70 g bloem
  • 1 l melk
  • 100 g verse emmentaler kaas (blok)
  • scheutje olijfolie
  • spaghettikruiden
  • peper, zout en nootmuskaat

Zo maak je het

  1. Maak eerst de tomatensaus. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pot en stoof daarin de wortelen onder gesloten deksel totdat ze beetgaar zijn.
  2. Voeg dan het gemengd gehakt toe, maak het wat los met een vork en laat het mee stoven met de wortelen. Meng af en toe.
  3. Als het gehakt gaar is voeg je de tomaten passata toe. Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen en kruid ze af met spaghettikruiden.
  4. Terwijl de tomatensaus pruttelt kan je de bechamelsaus maken. Smelt om te beginnen de boter in een pot en voeg er de bloem bij. Roer met een garde en laat het mengsel boter – bloem een paar minuutjes “bakken” in de pot totdat je een geur van vers deeg ruikt. Zorg er wel voor dat het mengsel niet verkleurt. Voeg dan de helft van de melk toe en roer meteen goed met de garde. Als het boter – bloem mengsel de melk heeft opgenomen voeg je de rest van de melk toe. Roer weer goed, laat aan de kook komen en laat dan enkele minuutjes zachtjes doorkoken zodat de bloem goed oplost en je een zachte saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Rasp de emmentaler kaas.
  7. Neem een grote ovenvaste schotel en maak hierin de laagjes voor de lasagne. Begin op de bodem met een dun laagje bechamelsaus, dat je bedekt met vellen lasagne. Maak daarop een laagje tomatensaus dat je weer afdekt met vellen lasagne. Zo ga je verder, met afwisselend een laagje bechamelsaus en tomatensaus.
  8. Je eindigt bovenaan met een dun laagje bechamelsaus waarover je dan de geraspte kaas strooit.
  9. Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven, de laatste minuten kan je even de grillstand van de oven opzetten voor een licht korstje.

Tip

Met verse vellen lasagne krijg je een hele zachte lasagne die vrij snel uit de oven mag. Je kan natuurlijk ook gedroogde vellen lasagne gebruiken, het kan zijn dat je die iets langer in de oven moet laten staan en dat de lasagne iets droger wordt doordat de gedroogde vellen wat vocht opslorpen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs