Zoek
Sluit dit zoekvak.

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een lekker, eenvoudig en heel snel doordeweeks gerecht dat toch je dag kleurt! Dit pastagerecht maak je in één pan klaar, wel zo makkelijk en weinig afwas!

Om een gerecht als dit klaar te maken gebruik ik deze perfecte pan. (adv)

 

Dit leuke receptje komt uit het magazine Foodies van juli 2021, dat ik al even op voorhand mocht inkijken.

Ingrediënten

  • 400 g fusilli
  • 160 g pancetta in blokjes of reepjes
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 150 ml room
  • 60 g parmezaan, geraspt
  • handvol basilicum, fijn gesneden
  • 4 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verhit de olijfolie in een ruime (gietijzeren) pan (bijvoorbeeld een prachtige pan zoals deze – adv) en bak er de pancetta knapperig in. Schenk de bouillon erbij, roer de fusilli erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Kook de pasta ongeveer 8 minuten, totdat die nog net niet helemaal gaar is.
  2. Roer de room en de parmezaan erdoorheen en laat nog ongeveer 2 minuten garen totdat de pasta al dente is. Breng de pasta op smaak met vers gemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
  3. Roer de fijn gesneden basilicum erdoorheen en serveer onmiddellijk.

Tip

Gebruik kippenbouillon die niet te zout is. Indien nodig kan je op het einde van de bereiding nog wat zout toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen