Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een lekker, eenvoudig en heel snel doordeweeks gerecht dat toch je dag kleurt! Dit pastagerecht maak je in één pan klaar, wel zo makkelijk en weinig afwas!

Om een gerecht als dit klaar te maken gebruik ik deze perfecte pan. (adv)

 

Dit leuke receptje komt uit het magazine Foodies van juli 2021, dat ik al even op voorhand mocht inkijken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g fusilli
  • 160 g pancetta in blokjes of reepjes
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 150 ml room
  • 60 g parmezaan, geraspt
  • handvol basilicum, fijn gesneden
  • 4 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verhit de olijfolie in een ruime (gietijzeren) pan (bijvoorbeeld een prachtige pan zoals deze – adv) en bak er de pancetta knapperig in. Schenk de bouillon erbij, roer de fusilli erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Kook de pasta ongeveer 8 minuten, totdat die nog net niet helemaal gaar is.
  2. Roer de room en de parmezaan erdoorheen en laat nog ongeveer 2 minuten garen totdat de pasta al dente is. Breng de pasta op smaak met vers gemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
  3. Roer de fijn gesneden basilicum erdoorheen en serveer onmiddellijk.

Tip

Gebruik kippenbouillon die niet te zout is. Indien nodig kan je op het einde van de bereiding nog wat zout toevoegen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten