Search
Close this search box.

Hartige muffins met spek

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een muffin hoeft niet altijd zoet te zijn. Deze hartige versie met karnemelk, stukjes gebakken spek en geraspte kaas is een leuk alternatief. Ze kunnen geserveerd worden bij een brunch, als lunch, of zelfs als snack. Met de hoeveelheden die ik hieronder gebruik, maak je 12 grote muffins.

 

Het recept komt uit het eerste boek van Bake Off Vlaanderen.

Ingrediënten

  • 150 spek, in reepjes
  • 200 ml olijfolie
  • 500 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 500 g patisseriebloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 150 g geraspte cheddar
  • peper en zout
  • cupcakepapiertjes

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Bak de reepjes spek krokant in een droge pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Ris de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak ze heel fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Meng de vloeibare ingrediënten (olijfolie, karnemelk en eieren) goed door elkaar in een kom.
  5. Zeef in een andere kom de bloem met het bakpoeder en doe er de fijngehakte rozemarijn bij, de cayennepeper, het zout en de peper.
  6. Voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het vloeibare. Meng alles stevig door elkaar.
  7. Voeg nu de gebakken reepjes spek toe en ongeveer 100 gram van de geraspte kaas en meng opnieuw alles tot een stevig beslag.
  8. Vul de muffinbakplaat met de cupcakepapiertjes en verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormen. Strooi de rest van de geraspte kaas over de muffins.
  9. Bak de muffins gaar in ongeveer 40 minuten. Laat ze even afkoelen in de vorm en plaats ze daarna op een rooster om verder af te koelen.

Tip

Je kan ook andere geraspte kaas gebruiken, maar kies zeker een soort met pit.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen