Frisse Italiaanse salade met burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze salade is heerlijk op een warme dag. Je kan hem eten als lunch, maar ook als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht als je een lekker stuk stokbrood bij eet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 bolletjes burrata
  • 24 kerstomaten in tros
  • 80 g rucola
  • 50 g pijnboompitten
  • olijfolie van mooie kwaliteit
  • balsamico
  • gemalen zwarte peper
  • zout (liefst fleur de sel)

Zo maak je het

  1. Was de kerstomaatjes voorzichtig en dep ze droog. Leg de kerstomaatjes met de steeltjes er nog aan op een bakplaat.  Besprenkel de trostomaatjes met de olijfolie en strooi er een beetje grof zeezout over. Zet ze gedurende 30 minuten in een oven aan 140 graden. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de steeltjes. Je hebt nu heerlijk zoete kerstomaatjes.
  2. Was de rucola en dep hem droog.
  3. Leg in elk bord een handvol rucola, daarbovenop een cirkel van 6 kerstomaatjes en leg bovenaan een bolletje burrata.
  4. Strooi in elk bord een handje vol pijnboompitten.
  5. Werk af met een scheutje olijfolie van mooie kwaliteit, wat balsamico, een draai van de pepermolen en een snuifje fleur de sel.

Tip

Als je geen burrata vindt, kan je hetzelfde eventueel ook maken met mozzarella. Kies dan in elk geval voor een mozzarella van buffelmelk. De mozzarella van koemelk is veel minder zacht en romig
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept