Frisse Italiaanse salade met burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze salade is heerlijk op een warme dag. Je kan hem eten als lunch, maar ook als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht als je een lekker stuk stokbrood bij eet.

Ingrediënten

  • 4 bolletjes burrata
  • 24 kerstomaten in tros
  • 80 g rucola
  • 50 g pijnboompitten
  • olijfolie van mooie kwaliteit
  • balsamico
  • gemalen zwarte peper
  • zout (liefst fleur de sel)

Zo maak je het

  1. Was de kerstomaatjes voorzichtig en dep ze droog. Leg de kerstomaatjes met de steeltjes er nog aan op een bakplaat.  Besprenkel de trostomaatjes met de olijfolie en strooi er een beetje grof zeezout over. Zet ze gedurende 30 minuten in een oven aan 140 graden. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de steeltjes. Je hebt nu heerlijk zoete kerstomaatjes.
  2. Was de rucola en dep hem droog.
  3. Leg in elk bord een handvol rucola, daarbovenop een cirkel van 6 kerstomaatjes en leg bovenaan een bolletje burrata.
  4. Strooi in elk bord een handje vol pijnboompitten.
  5. Werk af met een scheutje olijfolie van mooie kwaliteit, wat balsamico, een draai van de pepermolen en een snuifje fleur de sel.

Tip

Als je geen burrata vindt, kan je hetzelfde eventueel ook maken met mozzarella. Kies dan in elk geval voor een mozzarella van buffelmelk. De mozzarella van koemelk is veel minder zacht en romig

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten