Deze salade is heerlijk op een warme dag. Je kan hem eten als lunch, maar ook als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht als je een lekker stuk stokbrood bij eet.
Frisse Italiaanse salade met burrata
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 4 bolletjes burrata
- 24 kerstomaten in tros
- 80 g rucola
- 50 g pijnboompitten
- olijfolie van mooie kwaliteit
- balsamico
- gemalen zwarte peper
- zout (liefst fleur de sel)
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Was de kerstomaatjes voorzichtig en dep ze droog. Leg de kerstomaatjes met de steeltjes er nog aan op een bakplaat. Besprenkel de trostomaatjes met de olijfolie en strooi er een beetje grof zeezout over. Zet ze gedurende 30 minuten in een oven aan 140 graden. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de steeltjes. Je hebt nu heerlijk zoete kerstomaatjes.
- Was de rucola en dep hem droog.
- Leg in elk bord een handvol rucola, daarbovenop een cirkel van 6 kerstomaatjes en leg bovenaan een bolletje burrata.
- Strooi in elk bord een handje vol pijnboompitten.
- Werk af met een scheutje olijfolie van mooie kwaliteit, wat balsamico, een draai van de pepermolen en een snuifje fleur de sel.
Tip
Als je geen burrata vindt, kan je hetzelfde eventueel ook maken met mozzarella. Kies dan in elk geval voor een mozzarella van buffelmelk. De mozzarella van koemelk is veel minder zacht en romig
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen