Groene schotel van gnocchi met balletjes, sugarsnaps en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze schotel met gnocchi, sugarsnaps, balletjes en pesto ziet er niet alleen prachtig groen uit maar is ook een ware traktatie.

 

De sugarsnaps die ik gebruikt heb komen uit onze eigen tuin, wat zijn die lekker mals en smaakvol!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 750 g gnocchi
  • 8 eetlepels  pesto van rucola
  • 300 g sugarsnaps
  • handvol rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • 500 gemengd gehakt
  • 1 snede wit (toast)brood
  • 75 ml melk
  • 1 sjalot
  • 1 eierdooier
  • 1 kl mosterd
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak eerst de gehaktballetjes. Snipper de sjalot in heel fijne stukjes en fruit ze aan in een klein beetje boter. Laat de sjalotsnippers niet kleuren, als ze licht gefruit zijn is dat voldoende. Laat ze daarna afkoelen. Week de snede wit brood in de melk en knijp ze een beetje uit. Doe het gehakt in een grote kom, en voeg er het geweekte brood, de gestoofde en afgekoelde sjalot, de eierdooier en de mosterd aan toe. Kruid nog wat bij met peper en zout en meng alles heel goed door elkaar. Lekker kneden met je handen! Rol van het mengsel gehaktballetjes van ongeveer 3 cm. Neem een ruime pan, smelt er een klontje boter in en laat de gehaktballetjes aan alle kanten mooi goudbruin bakken. Ze zijn klaar als ze door en door gaar zijn. Houd de balletjes warm.
  2. Kook ondertussen de sugarsnaps beetgaar in licht gezouten water. Laat tijdens het koken het deksel van de kookpan of zet het een beetje schuin. Op die manier behouden de sugarsnaps hun mooie groene kleur tijdens het koken. Giet de sugarsnaps af als ze beetgaar zijn en verfris ze kort onder koud stromend water (alweer om hun mooi groene kleur beter te bewaren).
  3. Kook ook de gnocchi in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, en giet ze af.
  4. Meng in een grote schaal de gnocchi met de gehaktballetjes en de sugarsnaps. Schep er de pesto van rucula onder, en werk af met een handvol rucola en enkele blaadjes basilicum.

Tip

Heerlijk met zelf gemaakte pesto!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept