Peultjes op een crème van geitenkaas met munt

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Zoals jullie al weten misschien, heb ik in de lente steeds peultjes in de tuin groeien. Onze tuin is klein dus we hebben niet heel erg veel peultjesplanten staan, maar toch net voldoende om er enkele keren heel lekker van te eten. Die verse peultjes uit de tuin, die kan je evht niet vergelijken met degene die je in de winkel koopt eigenlijk. Ze zijn veel malser, zachter, gewoon lekkerder dus!

 

Inspiratie om peultjes eens te serveren op een smeuïge crème van geitenkaas vond ik in het magazine Foodies van juni 2020. Het recept is hier en daar wel iets aangepast maar het idee is hetzelfde.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 300 g peultjes
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 100 g roomkaas
  • klein klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • handvol muntblaadjes

Zo maak je het

  1. Doe de boter in een sauteerpan en zet deze op middelhoog vuur. Wanneer de boter begint te sissen, voeg je de peultjes toe. Roerbak ze ongeveer 5 à 7 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Kruid ze met peper en zout.
  2. Klop in een kom de geitenkaas samen met de roomkaas en 1 el olijfolie glad en luchtig.
  3. Verdeel de geitenkaas over een schaal, verdeel de peultjes eroverheen en werk voor het opdienen af met de gehakte muntblaadjes.

Tip

Je kan dit ook perfect klaarmaken met sugarsnaps.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept