Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peultjes op een crème van geitenkaas met munt

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Zoals jullie al weten misschien, heb ik in de lente steeds peultjes in de tuin groeien. Onze tuin is klein dus we hebben niet heel erg veel peultjesplanten staan, maar toch net voldoende om er enkele keren heel lekker van te eten. Die verse peultjes uit de tuin, die kan je evht niet vergelijken met degene die je in de winkel koopt eigenlijk. Ze zijn veel malser, zachter, gewoon lekkerder dus!

 

Inspiratie om peultjes eens te serveren op een smeuïge crème van geitenkaas vond ik in het magazine Foodies van juni 2020. Het recept is hier en daar wel iets aangepast maar het idee is hetzelfde.

Ingrediënten

  • 300 g peultjes
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 100 g roomkaas
  • klein klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • handvol muntblaadjes

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Doe de boter in een sauteerpan en zet deze op middelhoog vuur. Wanneer de boter begint te sissen, voeg je de peultjes toe. Roerbak ze ongeveer 5 à 7 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Kruid ze met peper en zout.
  2. Klop in een kom de geitenkaas samen met de roomkaas en 1 el olijfolie glad en luchtig.
  3. Verdeel de geitenkaas over een schaal, verdeel de peultjes eroverheen en werk voor het opdienen af met de gehakte muntblaadjes.

Tip

Je kan dit ook perfect klaarmaken met sugarsnaps.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen