Search
Close this search box.

Groene groenten mix met pesto van waterkers

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze heerlijke groentenmix afgewerkt met pesto heb ik gemaakt met geroosterde broccoli, en met beetgare spruitjes en groene boontjes. Een mooie combinatie met smaken die elkaar goed aanvullen. En alweer onder het motto “Eat your Greens” heb je hier zeker een leuk en lekker alternatief.

 

Wij hebben dit warm gegeten, het is ook perfect lekker afgekoeld, als gezonde groene groenten lunch bijvoorbeeld.

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 400 g spruiten
  • 250 g groene boontjes
  • enkele eetlepels  pesto van waterkers 
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Om de broccoli te roosteren verwarm je de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stengel in plakjes. Schik de broccoli op een bakplaat en besprenkel alles royaal met olijfolie. Wrijf de olie goed rondom rond de broccoli met je vingers.
  3. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 15 minuten roosteren, of totdat de broccoli beetgaar is. Zorg er bij het roosteren voor dat de stukken broccoli elkaar niet overlappen op de bakplaat, anders roosteren ze niet mooi, dan gaan ze eerder stomen. Werk eventueel met 2 bakplaten. Let de laatste minuten van de baktijd goed op want de kleinere stukjes broccoli zouden kunnen verbranden. Haal eventueel de kleinere stukjes iets vroeger uit de oven.
  4. Kook ondertussen de spruitjes en de boontjes in 2 aparte potten beetgaar in licht gezouten water. Kook ze zonder deksel of met het deksel schuin op de pot, zo behouden ze beter hun frisse groene kleur. Als ze beetgaar zijn giet je ze af en verfris je ze kort onder koud stromend water, Nog een klein trucje om ze hun mooie groene kleur te laten behouden.
  5. Meng in een grote schaal de geroosterde broccoli met de beetgare spruitjes en de groene boontjes. Voeg er enkele eetlepels pesto van waterkers aan toe en kruid eventueel een beetje bij met peper en zout.

Tip

Je kan ook werken met beetgaar gekookte broccoli in plaats van met geroosterde broccoli.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen