Curry met kabeljauw en groenten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een lekkere curry kan je niet alleen met kip maken, het kan ook perfect met een mooi stukje vis. Aangevuld met broccoli, wortelen, zoete aardappel en kikkererwten maak je er een gezonde schotel van.

 

Het recept vond ik vroeger eens op de leuke website “15 gram”, maar ik heb er verschillende andere groenten aan toegevoegd voor een eigen twist.

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 sjalot
  • 1 stronk broccoli
  • 6 wortelen
  • 1 zoete aardappel
  • 250 g kikkererwten (blik)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalot fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de wortelen en de zoete aardappel in blokjes.
  2. Snijd de kabeljauw in blokjes van ongeveer 3 cm en kruid ze met peper en zout.
  3. Kook de blokjes wortel en zoete aardappel beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en houd ze even opzij.
  4. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie in een ruime kookpan. Voeg er het kerriepoeder aan toe, roer goed en laat ongeveer een minuut meebakken. Voeg de kippenbouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de roosjes broccoli toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen onder deksel.
  5. Roer de bloem los met een klein beetje water en giet dit bij in de kookpan. Roer even goed los en laat een minuut doorkoken. Voeg er nu de kokosmelk aan toe, samen met de gegaarde blokjes wortel en zoete aardappel en de kikkererwten.
  6. Voeg tenslotte de blokjes vis toe en laat nog enkele minuten sudderen tot de vis gaar is.
  7. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.

Tip

Voor een pittigere smaak kan je een extra eetlepel kerriepoeder toevoegen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten