Blondie met zoute karamel en peer

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een echte guilty pleasure, deze blondie met zoute karamel en peer. Qua vorm en consistentie lijkt hij op een brownie, maar hij is niet bruin maar licht, vandaar: een “blondie”! Een echte topper, die je zeker eens moet maken.

 

Het recept vond ik in de meest recente exemplaar van het magazine “Foodies”, dat een aantal recepten wijdt aan zoute karamel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 100 g boter
  • 2 eieren (geklutst)
  • 2 peren (geschild en in stukjes)
  • 100 g witte chocolade (in brokjes)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 9 el  zoute karamel
  • bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm van ongeveer 20 cm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verhit ze tot ze een beetje gebruind is. Voeg de suiker toe en 4 eetlepels van de zoute karamel en verwarm even verder op laag vuur (ongeveer een minuut).
  3. Haal het pannetje van het vuur en laat het een beetje afkoelen. Roer er, als het mengsel lauwwarm is, de brokjes chocolade, de stukjes peer en de geklutste eieren doorheen.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een andere kom, roer er geleidelijk het karamelmengsel onder en meng alles goed door elkaar.
  5. Spatel het beslag in de bakvorm. Verdeel de overige 5 eetlepels zoute karamel over het oppervlak en trek de zoute karamel met het steeltje van een lepel gemarmerd door het beslag. Bak de blondie gedurende 25 minuten in de oven goudbruin en net gaar. Hij mag niet te droog worden!

Tip

Bewaar de blondie in een afgesloten doos, dan blijft hij enkele dagen prima.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten