Search
Close this search box.

Blondie met zoute karamel en peer

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een echte guilty pleasure, deze blondie met zoute karamel en peer. Qua vorm en consistentie lijkt hij op een brownie, maar hij is niet bruin maar licht, vandaar: een “blondie”! Een echte topper, die je zeker eens moet maken.

 

Het recept vond ik in de meest recente exemplaar van het magazine “Foodies”, dat een aantal recepten wijdt aan zoute karamel.

Ingrediënten

 • 200 g suiker
 • 100 g boter
 • 2 eieren (geklutst)
 • 2 peren (geschild en in stukjes)
 • 100 g witte chocolade (in brokjes)
 • 200 g zelfrijzend bakmeel
 • 9 el  zoute karamel
 • bakpapier

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm van ongeveer 20 cm met bakpapier.
 2. Smelt de boter in een pannetje en verhit ze tot ze een beetje gebruind is. Voeg de suiker toe en 4 eetlepels van de zoute karamel en verwarm even verder op laag vuur (ongeveer een minuut).
 3. Haal het pannetje van het vuur en laat het een beetje afkoelen. Roer er, als het mengsel lauwwarm is, de brokjes chocolade, de stukjes peer en de geklutste eieren doorheen.
 4. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een andere kom, roer er geleidelijk het karamelmengsel onder en meng alles goed door elkaar.
 5. Spatel het beslag in de bakvorm. Verdeel de overige 5 eetlepels zoute karamel over het oppervlak en trek de zoute karamel met het steeltje van een lepel gemarmerd door het beslag. Bak de blondie gedurende 25 minuten in de oven goudbruin en net gaar. Hij mag niet te droog worden!

Tip

Bewaar de blondie in een afgesloten doos, dan blijft hij enkele dagen prima.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen