Search
Close this search box.

Verse kaas met gekarameliseerde zoete aardappel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een leuk en verrassend receptje, dat je als ontbijt of als tussendoortje kan eten. De combinatie van de verse kaas, de gekarameliseerde zoete aardappel, de coulis van rode vruchten en de details van pistache is heel verfrissend en erg lekker.

Ingrediënten

 • 500 g verse kaas
 • 180 g zoete aardappel
 • 90 g rode vruchten (eventueel diepvries)
 • sap van 1 sinaasappel
 • klein klontje boter
 • 1 el kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
 • een handvol pistache noten, fijngehakt

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Kook deze blokjes beetgaar, dit duurt maar enkele minuten.
 2. Doe de rode vruchten samen met de helft van de gare blokjes zoete aardappel en de helft van het sinaasappelsap in een blender en mix tot een gladde coulis.
 3. Smelt een klein klontje boter in een pan, en voeg er de suiker aan toe. Laat even karameliseren en voeg de rest van het sinaasappelsap toe. Laat even pruttelen en  voeg dan de andere helft van de blokjes zoete aardappel toe. Laat ze in de pan karameliseren totdat al het vocht verdwenen is.
 4. Serveer de zachte kaas met de coulis, de blokjes zoete aardappel en de fijngehakte pistachenoten.

Tip

Een lekker, gezond en licht verteerbaar recept dat een variatie is op de traditionele zachte kaas of yoghurt met fruit. Je kan dit trouwens inderdaad ook perfect met yoghurt maken in plaats van met verse kaas.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen