Verse kaas met gekarameliseerde zoete aardappel

Beoordeling door het gezin

Dit is een leuk en verrassend receptje, dat je als ontbijt of als tussendoortje kan eten. De combinatie van de verse kaas, de gekarameliseerde zoete aardappel, de coulis van rode vruchten en de details van pistache is heel verfrissend en erg lekker.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g verse kaas
  • 180 g zoete aardappel
  • 90 g rode vruchten (eventueel diepvries)
  • sap van 1 sinaasappel
  • klein klontje boter
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
  • een handvol pistache noten, fijngehakt

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Kook deze blokjes beetgaar, dit duurt maar enkele minuten.
  2. Doe de rode vruchten samen met de helft van de gare blokjes zoete aardappel en de helft van het sinaasappelsap in een blender en mix tot een gladde coulis.
  3. Smelt een klein klontje boter in een pan, en voeg er de suiker aan toe. Laat even karameliseren en voeg de rest van het sinaasappelsap toe. Laat even pruttelen en  voeg dan de andere helft van de blokjes zoete aardappel toe. Laat ze in de pan karameliseren totdat al het vocht verdwenen is.
  4. Serveer de zachte kaas met de coulis, de blokjes zoete aardappel en de fijngehakte pistachenoten.

Tip

Een lekker, gezond en licht verteerbaar recept dat een variatie is op de traditionele zachte kaas of yoghurt met fruit. Je kan dit trouwens inderdaad ook perfect met yoghurt maken in plaats van met verse kaas.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept