Gnocchi met pesto, spekbonen en mozzarella

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De versie van pesto die ik hier gebruik is de klassieker net iets anders, door een deel van de basilicum door rucola te vervangen. Deze versie maak ik veel vaker en veel liever klaar dan die met enkel basilicum, maar dat is natuurlijk een kwestie van wat je zelf het lekkerste vindt! Deze versie is volgens mij echt een aanrader!

 

Ik combineer de pesto hier met gnocchi en met spekbonen. Spekbonen zijn langer en vleziger dan prinsessenboontjes. Ze zijn superlekker en botermals. Ik haal ze gewoon uit mijn tuin, daar geniet ik echt enorm van!

 

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 800 gnocchi
  • 400 g spekbonen
  • 1 bol mozzarella
  • 1 teentje look
  • 30 g rucola
  • 40 g basilicum
  • 70 g pijnboompitten
  • 70 g parmezan (blok)
  • 150 ml olijfolie
  • beetje citroensap
  • peper en zout
  • enkele blaadjes basilicum om af te werken

Zo maak je het

  1. Maak eerst de pesto van de rucola en de basilicum. Doe daarvoor eerst het teentje look in de blender en mix het al even in stukjes. Voeg de rucola, de pijnboompitten en de olijfolie toe in de blender en mix alles glad. Snijd de parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe. Voeg nu de basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar. Voeg een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.
  2. Maak de spekbonen schoon en kook ze beetgaar in licht gezouten water zonder deksel op de pot (dan behouden ze beter hun mooie groene kleur). Giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  3. Kook de gnocchi in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Meng de gnocchi met de pesto en meng er ook de bonen onder. Schep alles in een ovenschaal.
  5. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze over de schotel. Zet de schotel even onder de grill van de oven zodat de mozzarella smelt.
  6. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tip

Dit kan je perfect klaarmaken met prinsessenboontjes ook in de plaats van met spekbonen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten