Koekjes met beurre noisette

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze koekjes maak je met beurre noisette. Beurre noisette is boter die gesmolten is en gebruind. De geur en aroma die dan vrijkomen doen erg aan hazelnoten denken, vandaar de naam…

 

Heerlijke brosse koekjes die ik samen met Matteo heb gebakken, dank je wel aan de Koekjesbijbel van Rutger van den Broeck (Rutger bakt) voor het recept!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 150 g suiker
  • 250 g bloem
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • half vanillestokje, uitgeschraapt
  • 3/4 tl baking soda
  • snuifje zout
  • enkele el fijne suiker

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een steelpan en laat ze op een middelhoog vuur pruttelen (roer af en toe) tot een hazelnootkleurige beurre noisette. Dit kan wel enkele minuten duren. Houd de boter goed in het oog, want het gaat snel eens ze begint te kleuren. Als de boter aanbrandt moet je opnieuw beginnen. Giet de beurre noisette in een schaaltje en laat ze afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur.
  2. Meng de beurre noisette met de suiker, het ei, de vanille die je uit het vanillestokje hebt geschraapt, en een snuifje zout. Voeg ook de bloem en de baking soda toe en kneed alles kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plastiekfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Haal het deeg na het rusten uit de koelkast, kneed het nog even kort door en maak bolletjes van elk ongeveer 20 gram. Druk de bolletjes wat plat, rol ze door de fijne suiker zodat ze bedekt zijn met een laagje en leg ze op de bakplaat.
  5. Bak de koekjes 15 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip

De koekjes kan je perfect enkele dagen bewaren in een afgesloten koekjestrommel.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten