Search
Close this search box.

Koekjes met beurre noisette

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze koekjes maak je met beurre noisette. Beurre noisette is boter die gesmolten is en gebruind. De geur en aroma die dan vrijkomen doen erg aan hazelnoten denken, vandaar de naam…

 

Heerlijke brosse koekjes die ik samen met Matteo heb gebakken, dank je wel aan de Koekjesbijbel van Rutger van den Broeck (Rutger bakt) voor het recept!

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 150 g suiker
  • 250 g bloem
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • half vanillestokje, uitgeschraapt
  • 3/4 tl baking soda
  • snuifje zout
  • enkele el fijne suiker

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een steelpan en laat ze op een middelhoog vuur pruttelen (roer af en toe) tot een hazelnootkleurige beurre noisette. Dit kan wel enkele minuten duren. Houd de boter goed in het oog, want het gaat snel eens ze begint te kleuren. Als de boter aanbrandt moet je opnieuw beginnen. Giet de beurre noisette in een schaaltje en laat ze afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur.
  2. Meng de beurre noisette met de suiker, het ei, de vanille die je uit het vanillestokje hebt geschraapt, en een snuifje zout. Voeg ook de bloem en de baking soda toe en kneed alles kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plastiekfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Haal het deeg na het rusten uit de koelkast, kneed het nog even kort door en maak bolletjes van elk ongeveer 20 gram. Druk de bolletjes wat plat, rol ze door de fijne suiker zodat ze bedekt zijn met een laagje en leg ze op de bakplaat.
  5. Bak de koekjes 15 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip

De koekjes kan je perfect enkele dagen bewaren in een afgesloten koekjestrommel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen