Romige tortelloni met groene groenten

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Tortelloni in een romig sausje met groene groenten… Ja hoor het zijn wel degelijk tortelloni, dat zijn namelijk de iets grotere broertjes van de tortellini. Deze tortelloni heb ik bereid in een super lekker romig sausje met parmezaan, en ik serveer er verschillende groene groenten bij.

 

De tortelloni die ik heb gebruikt, heb ik gekocht bij KoRo en dit recept heb ik in samenwerking met KoRo ontwikkeld. De tortelloni worden gedroogd geleverd in een handige grote verpakking, en ze zijn gevuld met ricotta en spinazie, voor een smaakvolle maaltijd zonder vlees.

PS Ook de zwarte peper, het fijne kristalzout en de olijfolie die ik heb gebruikt komen van bij KoRo. (advertentie)

 

Dit lekkere gerecht staat in ongeveer 20 minuten op tafel. Geniet ervan en smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 g gedroogde tortelloni met ricotta en spinazie (van KoRo)
  • 400 g groene aspergepunten
  • 150 g erwtjes (diepvries)
  • 200 g verse spinazie
  • 200 ml room
  • 600 ml groentenbouillon
  • 150 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 teentjes look
  • scheutje olijfolie (van KoRo)
  • vers gemalen peper (van KoRo)
  • fijn kristalzout (van KoRo)

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de groene aspergepunten beetgaar in licht gezouten water, giet ze af en verfris ze even onder koud stromend water. 
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime kookpot, pers de teentjes look erbij en laat even fruiten op laag vuur. Voeg de room en de groentenbouillon toe, draai het vuur hoger en breng zachtjes aan de kook. Voeg de tortelloni toe en laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 à 4 minuten de erwtjes toe om mee te garen. Voeg indien nodig een beetje extra groentenbouillon toe.
  3. Voeg de verse spinazie toe en meng deze goed onder de tortelloni zodat de spinazie slinkt. Voeg ook de groene aspergepunten toe en meng alles voorzichtig onder elkaar.
  4. Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en meng deze voorzichtig door de saus. Proef de saus en kruid naar smaak met vers gemalen peper en zout. 
  5. Serveer de tortelloni in de lekkere romige saus met alle groene groenten, en werk de borden af met nog een beetje extra geraspte parmezaanse kaas en een draai van de pepermolen. 

Tip

Een super smaakvol gerecht zonder vlees!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen