Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gnocchi met bimi en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Voor deze gnocchi gebruikte ik homemade pesto van rucola. Dat is hier thuis overduidelijk de favoriete pesto! De gnocchi heb ik niet zelf gemaakt, ik heb er wel verse “fatti in casa” (huisgemaakte) gekocht op de zaterdagmarkt in Antwerpen bij een Italiaanse kraam. En of ze gesmaakt hebben! Bimi, die ik erbij gebruikt heb, ziet eruit als een soort broccoli met lange en eerder dunne stengels, en smaakt als een kruising tussen broccoli en groene asperge. Heel lekker en heel snel klaar.

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Dit recept en nog veel meer Italiaanse recepten vind je in het magazine Foodies van mei 2021.

Ingrediënten

  • 800 g gnocchi
  • 400 g bimi
  • 8 el  verse pesto
  • sap van 1/2 citroen
  • geraspte parmezan

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de bimi in licht gezouten water in een ruime kookpot ongeveer 4 minuten gaar. Verwijder de bimi met een schuimspaan uit het water en kook de gnocchi in hetzelfde water. Giet ze daarna af.
  2. Meng de gnocchi met de bimi, de verse pesto en het citroensap.
  3. Verdeel de gnocchi over warme kommen en werk af met fijngeraspte parmezaanse kaas.

Tip

Om de goede kooktijd voor de gnocchi te weten, laat je ze zachtjes koken tot ze komen bovendrijven en dan kook je ze nog 1 minuut verder.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen