Gnocchi met bimi en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Voor deze gnocchi gebruikte ik homemade pesto van rucola. Dat is hier thuis overduidelijk de favoriete pesto! De gnocchi heb ik niet zelf gemaakt, ik heb er wel verse “fatti in casa” (huisgemaakte) gekocht op de zaterdagmarkt in Antwerpen bij een Italiaanse kraam. En of ze gesmaakt hebben! Bimi, die ik erbij gebruikt heb, ziet eruit als een soort broccoli met lange en eerder dunne stengels, en smaakt als een kruising tussen broccoli en groene asperge. Heel lekker en heel snel klaar.

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Dit recept en nog veel meer Italiaanse recepten vind je in het magazine Foodies van mei 2021.

Ingrediënten

  • 800 g gnocchi
  • 400 g bimi
  • 8 el  verse pesto
  • sap van 1/2 citroen
  • geraspte parmezan

Zo maak je het

  1. Kook de bimi in licht gezouten water in een ruime kookpot ongeveer 4 minuten gaar. Verwijder de bimi met een schuimspaan uit het water en kook de gnocchi in hetzelfde water. Giet ze daarna af.
  2. Meng de gnocchi met de bimi, de verse pesto en het citroensap.
  3. Verdeel de gnocchi over warme kommen en werk af met fijngeraspte parmezaanse kaas.

Tip

Om de goede kooktijd voor de gnocchi te weten, laat je ze zachtjes koken tot ze komen bovendrijven en dan kook je ze nog 1 minuut verder.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten