Op vel gebakken zalm met erwtencoulis

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Voor deze topper heb je niet heel veel tijd nodig. Gebruik voor de erwtencoulis verse erwtjes (die zijn er momenteel volop) of diepvrieserwtjes als het nog sneller moet gaan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten met vel
  • 500 g doperwten
  • 350 ml kippenbouillon
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el zure room
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1 handvol blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm voor de doperwtensaus de olijfolie en een klontje boter in een ruime pot op middelhoog vuur. Fruit er de ui ongeveer 5 minuten glazig is. Pers er de teentjes knoflook bij, draai het vuur lager en fruit nog ongeveer 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe samen met de doperwten. Breng aan de kook en laat enkele minuten koken. Zet dan het vuur uit en doe het mengsel in een blender samen met 3 el zure room, de blaadjes munt en basilicum, wat zout en vers gemalen peper, en mix alles tot een gladde saus.
  2. Smelt een klontje boter in een braadpan en bak de moten zalm gedurende ongeveer 6 minuten op de velkant. Draai de zalm daarna om en bak hem nog 1 à 2 minuten aan de andere kant. Je hebt nu perfect gegaarde moten zalm met een krokant gebakken vel. Kruid de zalm met vers gemalen peper en zout na het bakken.
  3. Serveer de zalmmoten met de erwtencoulis.
  4. Ben je op zoek naar de perfecte blender? Bekijk deze eens, niet de goedkoopste maar je hebt hem voor jaren en hij is werkelijk perfect!

Tip

Lekker met eventueel een gestoomd aardappeltje erbij, of ook met rijst.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten