Gnocchi met balletjes en mascarpone

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze eenvoudige ovenschotel heb je snel op tafel en ze zit dan ook nog eens boordevol smaak. De mascarpone zorgt voor een heerlijk romig gevoel.

 

Ik heb mij gebaseerd op een recept uit het magazine Foodies van mei 2020, dat volledig gewijd is aan Italië. Het oorspronkelijke recept was vegetarisch, maar ik wist dat ik hier thuis er wel iedereen een plezier mee zou doen door er wat gehaktballetjes aan toe te voegen!

 

Laat je de gehaktballetjes weg, dan heb je een mooie vegetarische schotel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 750 g gnocchi
  • 800 ml  tomatensaus
  • handvol blaadjes basilicum
  • 250 g mascarpone
  • 50 g geraspte parmezan
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 snede wit (toast)brood
  • 50 ml melk
  • 1 eierdooier
  • 2 kl mosterd
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak de gehaktballetjes: Week de sneden wit brood in de melk. Doe het gehakt in een grote kom, en voeg er het geweekte brood, de eierdooier en de mosterd aan toe. Kruid nog wat bij met peper en zout en meng alles heel goed door elkaar. Lekker kneden met je handen! Rol van het mengsel gehaktballetjes van ongeveer 2 cm. Neem een ruime braadpan, smelt er een klontje boter in en laat de gehaktballetjes aan alle kanten mooi goudbruin bakken. Ze moeten binnenin nog niet door en door gaar zijn, ze zullen verder garen in de ovenschotel.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water, en giet ze af.
  4. Verwarm intussen de tomatensaus.
  5. Voeg de gnocchi en de gehaktballetjes toe aan de warme saus en schep het geheel in een ovenschaal. Verdeel er de mascarpone in lepels overheen.
  6. Bestrooi de ovenschotel met de parmezaanse kaas en zet onder de grill tot de kaas bubbelt en goudbruin kleurt.
  7. Werk de schotel als ze uit de oven komt af met een handvol basilicum.
  8. Tip: Voor dit type gerechten ben ik dol op een ovenschotel zoals deze, die al heel lang meegaat en echt onverslijtbaar is, en nog mooi ook!

Tip

Als je liever een vegetarische schotel maakt, kan je de gehaktballetjes weglaten. Voorzien dan een iets grotere portie van de gnocchi.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten