Search
Close this search box.

Italiaanse hamburgers

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Je gehaktballetjes krijgen een originele draai in deze Italiaans geïnspireerde hamburger. Dit was hier thuis een voltreffer, die nog vaker op tafel zal komen.

Het recept is gebaseerd op een idee uit het magazine Foodies van februari vorig jaar.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 broodjes
  • 300 ml tomatenpassata
  • bolletje mozzarella
  • 2 sneden wit brood zonder korst
  • 100 ml melk
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 5 blaadjes salie
  • enkele sprietjes bieslook
  • 50 g parmezaan
  • teentje knoflook
  • handvol rucola
  • handvol basilicum
  • 4 el pesto van rucola
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak eerst de balletjes. Week de witte boterhammen zonder korst in de melk. Doe het gehakt in een grote kom, rasp de parmezaanse kaas en voeg die toe bij het gehakt. Voeg de geweekte witte boterhammen toe. Snipper de salie, de rozemarijn en de bieslook fijn en voeg die ook toe aan het gehakt. Kruid voldoende met vers gemalen peper en zout en meng alles goed door elkaar. Rol 16 even grote balletjes van het gehakt.
  2. Bak de balletjes in een ruime braadpan met een klein klontje boter in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  3. Pers een teentje knoflook uit in de pan en laat een minuut meebakken. Voeg dan de tomatenpassata toe aan de pan en kruid deze met voldoende vers gemalen peper en zout. Breng zachtjes aan de kook, en zorg ervoor dat de saus mooi rondom alle balletjes zit.
  4. Schik de balletjes per 4 samen in de pan en leg op elk groepje van 4 balletjes een plak mozzarella. Zet de pan onder de grill totdat de mozzarella net smelt.
  5. Beleg je favoriete hamburgerbroodjes telkens met 4 balletjes met gesmolten mozzarella, en werk af met rucola, basilicum en pesto van rucola.

Tip

Een fijn alternatief voor de traditionele hamburger!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen