Romige spaghetti met spruitjes en pancetta

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Dit is een originele manier om spruitjes te eten: verwerkt in een lekker pastagerecht. Begin maart als de dagen toch nog fris zijn kunnen spruitjes nog perfect!

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 600 g spruitjes
  • 200 g pancetta
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 100 ml witte wijn
  • 300 ml room
  • 100 ml zure room
  • 100 g parmezaan
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Snijd de pancetta in niet te kleine reepjes. Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in fijne reepjes.
  2. Bak de pancetta in een droge koekenpan knapperig maar niet te bruin. Haal uit de pan en houd apart op een bord.
  3. Smelt in dezelfde koekenpan een klontje boter en bak de sjalot, de knoflook en de spruitjes met een snuifje zout gedurende ongeveer 5 tot 10 minuten op een middelhoog vuur, totdat het geheel goudbruin begint te kleuren en de spruitjes zacht zijn. Voeg de pancetta terug toe en meng alles door elkaar.
  4. Voeg de wijn toe en laat die ongeveer een minuut inkoken. Voeg de room en de zure room toe en laat alles nog even doorkoken totdat de saus licht ingedikt is. Kruid met vers gemalen zwarte peper.
  5. Kook de spaghetti in licht gezouten water, giet hem af en bewaar een soeplepel van het kookvocht.
  6. Doe de spaghetti terug in de pot en roer er de roomsaus met de spruitjes en de pancetta onder, samen met de parmezaan. Voeg eventueel wat van het pastakookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
  7. Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met wat extra parmezaan en een draai van de pepermolen.

Tip

Zeker een leuke manier om ook de kinderen mee spruitjes te laten eten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten