Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gnocchi alla romana

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze gnocchi alla romana worden niet gemaakt van aardappel, maar van griesmeel van tarwe (semolina) zoals ze traditioneel gemaakt werden door de Romeinen. Ze vormen een heerlijk bijgerecht, dat wij gecombineerd hebben met deze  gehakt-pompoenballetjes in tomatensaus.

Ingrediënten

  • 1 l volle melk
  • 250 g griesmeel (semolina)
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 75 g boter
  • 2 eierdooiers
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • snuifje zout
  • 1/2 tl nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk met de boter in een ruime (gietijzeren) kookpan, samen met een flinke draai van de pepermolen en een snuifje zout en draai het vuur middelhoog. Wacht tot de boter gesmolten is en de melk pruttelt. Voeg het griesmeel toe samen met de eierdooier, de geraspte parmezaanse kaas en de nootmuskaat, en laat alles enkele minuten inkoken totdat het mengsel dik is en loskomt van de wanden van de pan. Roer regelmatig goed om.
  2. Laat het ingedikte mengsel even afkoelen en verdeel het dan over 2 grote vellen bakpapier. Rol met behulp van het bakpapier 2 dikke worsten van de mengeling van ongeveer 4 cm dik. Laat het verder afkoelen en leg de worsten in het papier in de koelkast van zodra ze op kamertemperatuur zijn. Laat ze zeker 2 uur opstijven in de koelkast, of laat ze daar rustig liggen tot de volgende dag.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Verwijder het bakpapier en snijd de rollen in schijfje van ongeveer 1,5 ccm dik en schik deze dakpansgewijs in een ovenschaal die je wat ingevet hebt. Bestrooi de gnocchi met wat extra parmezaanse kaas en bedruppel ze met een beetje olijfolie. Bak ze in ongeveer 30 minuten licht goudbruin in de oven.
  5. Tip: Voor dit type gerechten ben ik dol op een ovenschotel zoals deze, die al heel lang meegaat en echt onverslijtbaar is, en nog mooi ook!

Tip

Heerlijk comforfood!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen