Wortelsoep met kruidenroom

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Winterwortelen zijn nog steeds volop in het seizoen! Ik maakte er een soep mee, dat kon iedereen wel smaken… Omdat wortelsoep van zichzelf eerder mild van smaak is heb ik ze opgefleurd met een smakelijke, frisse en mooi groene kruidenroom. Omdat het oog ook wat wil!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 kg wortelen
  • 1 dikke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 l groentenbouillon
  • klontje boter
  • 1 kl kerriepoeder
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 100 ml room
  • busseltje bieslook
  • enkele takjes platte peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 takjes peterselie

Zo maak je het

  1. Pel de ui en snijd ze in de helft, snijd daarna de halve uien in halve ringen. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes
  2. Neem een ruime soeppan en smelt er op middelhoog vuur een klontje boter in. Voeg de uien toe en laat ze rustig bakken (roer af en toe) totdat ze lichtbruin zijn. Neem hier zo’n 10 tot 15 minuten de tijd voor. Door nu wat geduld te oefenen, heb je straks extra smaak in je wortelsoep.
  3. Voeg de schijfjes wortel toe aan de uien en laat ze enkele minuten bakken. Voeg indien nodig een beetje extra vetstof toe.
  4. Voeg het kerriepoeder toe, meng goed en laat het een minuutje mee bakken.
  5. Bind de tijm, peterselie en laurier samen tot een kruidentuiltje.
  6. Voeg de groentenbouillon toe aan de soeppan en leg er het kruidentuiltje bij in. Laat de soep onder deksel zachtjes koken gedurende ongeveer 40 minuten, of totdat de wortelen goed zacht zijn.
  7. Bereid ondertussen de kruidenroom: klop de room half op, en kruid hem met zout en vers gemalen peper. Snipper de bieslook en de platte peterselie fijn en meng ze onder de room.
  8. Als de soep lang genoeg gekookt heeft haal je het kruidentuiltje eruit en mix je de soep. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  9. Werk elk bord af met een schepje kruidenroom.

Tip

De soep wordt nog extra mooi en lekker als je elk bord afwerkt met een beetje extra versnipperde groene kruiden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten