Zoek
Sluit dit zoekvak.

Shortbread met aardbei en kokos

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Laat de lente maar beginnen! Dit shortbread opgefrist met aardbei en kokos is alvast een goed begin. Gebruik er je favoriete aardbeienconfituur in voor een portie instant happiness.

 

Het recept komt uit het nieuwste exemplaar van het magazine Foodies dat helemaal klaar is voor de lente.

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g koude boter in blokjes
  • 50 g havermout
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 potje aardbeienconfituur
  • 50 g kokossnippers
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1/2 eiwit

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed de witte basterdsuiker, de bloem, de blokjes koude boter en de havermout zo kort mogelijk door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg in een klein bakblik (ongeveer 20 x 25 cm) bekleed met bakpapier en druk het stevig aan. Bak in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven tot 200 graden.
  3. Schep de aardbeienconfituur op het shortbread en spreid hem gelijkmatig uit. Meng in een apart kommetje de kokossnippers met de suiker en het eiwit. Verdeel deze mengeling over de aardbeienconfituur.
  4. Zet het shortbread opnieuw in de oven gedurende ongeveer 10 minuten totdat de kokos goudbruine randjes heeft gekregen.
  5. Neem het shortbread uit de oven en laat het volledig afkoelen. Snijd het shortbread in repen of in blokjes.

Tip

In plaats van kokossnippers kan je ook geschaafde amandelen gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen