Shortbread met aardbei en kokos

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Laat de lente maar beginnen! Dit shortbread opgefrist met aardbei en kokos is alvast een goed begin. Gebruik er je favoriete aardbeienconfituur in voor een portie instant happiness.

 

Het recept komt uit het nieuwste exemplaar van het magazine Foodies dat helemaal klaar is voor de lente.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g koude boter in blokjes
  • 50 g havermout
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 potje aardbeienconfituur
  • 50 g kokossnippers
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1/2 eiwit

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed de witte basterdsuiker, de bloem, de blokjes koude boter en de havermout zo kort mogelijk door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg in een klein bakblik (ongeveer 20 x 25 cm) bekleed met bakpapier en druk het stevig aan. Bak in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven tot 200 graden.
  3. Schep de aardbeienconfituur op het shortbread en spreid hem gelijkmatig uit. Meng in een apart kommetje de kokossnippers met de suiker en het eiwit. Verdeel deze mengeling over de aardbeienconfituur.
  4. Zet het shortbread opnieuw in de oven gedurende ongeveer 10 minuten totdat de kokos goudbruine randjes heeft gekregen.
  5. Neem het shortbread uit de oven en laat het volledig afkoelen. Snijd het shortbread in repen of in blokjes.

Tip

In plaats van kokossnippers kan je ook geschaafde amandelen gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten