Pancakes met zoute karamel

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Pancakes, echt perfect voor op een zondagochtend, vind je ook niet? Het beslag is zo gemaakt en het bakken gaat ook vrij snel, dus tussen het moment dat je denkt “het is zondag vandaag, how about some special breakfast?” en het moment dat je aan tafel kan om te ontbijten, zit nog geen half uurtje. Perfect toch, genieten maar! Ik heb de pancakes hier opgediend met homemade zoute karamelsaus om er echt een pure verwennerij van te maken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 275 ml volle melk
  • 225 g zelfrijzend meel
  • 2 eieren
  • 25 g gesmolten boter (afgekoeld)
  • 1 el suiker
  • arachideolie (om te bakken)

Zo maak je het

  1. Doe de melk en het meel samen met de suiker, de eieren en 25 g gesmolten boter in een blender of een ruime mengkom en mix alles tot een glad deeg. Giet het beslag in een kan waarmee je makkelijk kan schenken (bvb een stevige maatbeker).
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en vet hem in met arachideolie. Schenk voldoende beslag in de pan voor een niet te dunne pancake van ongeveer 10 cm doorsnede. Ik heb een grote pan gebruikt om de pancakes te bakken, ik kon er 3 per keer naast elkaar bakken.
  3. Bak de pancake op een middelhoog vuur totdat je belletjes aan het oppervlak ziet verschijnen. Draai dan de pancake om en bak hem ook aan de andere kant goudbruin.
  4. Bak op dezelfde manier de volgende pancakes totdat het beslag opgewerkt is. Zorg ervoor dat de pan steeds voldoende ingevet is.
  5. Serveer de pancakes met een extra zoute karamel.

Tip

Dit recept is voldoende voor 12 mooie pancakes.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten