Gevulde courgetterolletjes in tomatensaus

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze rolletjes van courgette zijn gevuld met ricotta en spinazie, en ze worden gegaard in een heerlijke verse tomatensaus. Op die manier zijn ze een variatie op gevulde cannelloni.  Ik maakte dit recept in samenwerking met Koken met DeMorgen.

Als je wil zien hoe ik de gevulde courgetterolletjes bereid heb, dan kan je op Instagram de gefilmde reel bekijken!

 

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 g spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 el verse tijm (de blaadjes)
  • 100 g parmezaan, fijn geraspt
  • 50 g wortel, in heel kleine blokjes
  • 50 g selder, in heel kleine blokjes
  • 50 g sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 700 ml tomatenpassata
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 50 g geraspte mozzarella
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • enkele blaadjes basilicum

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
2. Snijd de courgettes in dunne plakken, met een mandoline, of met een groot en heel scherp mes. Hoe dunner de plakken zijn, hoe makkelijker het zal zijn om ze mooi op te rollen.
3. Maak de tomatensaus: verwarm een scheutje olijfolie in een ruime ovenvaste pan, en fruit er de wortel, selder en sjalot in aan met een snuifje zout. Voeg na enkele minuten ook de knoflook toe en laat hem heel even mee fruiten. Giet de tomatenpassata in de pan en voeg er het bouillonblokje aan toe. Laat de saus zacht aan de kook komen, ze mag een tiental minuten pruttelen (eventueel onder deksel).
4. Maak ondertussen de vulling voor de courgetterolletjes: smelt een klontje boter in een ruime braadpan en laat er de spinazie in slinken, met een beetje peper en zout. Laat hem daarna uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Laat de spinazie afkoelen en snijd hem in kleinere stukken.
5. Meng de ricotta met de spinazie en met het grootste deel van de geraspte parmezaan. Meng alles goed door elkaar met een vork en breng het mengsel op smaak met de blaadjes tijm en wat peper.
6. Leg een schep van de vulling op elk plakje courgette en rol de plakjes op.
7. Leg de courgetterolletjes in de saus, en bestrooi ze met de rest van de parmezaanse kaas en met de geraspte mozzarella.
8. Zet de pan in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten. Werk af met wat blaadjes basilicum en eventueel een scheutje olijfolie.

Tip

Een lekkere maaltijd zonder vlees!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen