Een lekkere combinatie met zalmfilet, deze gemberrijst en paksoi die net voldoende pit meekrijgen van gember en sojasaus. Een leuk gerecht, waarvoor ik inspiratie vond in het magazine Delicious, om de week mee af te sluiten! Fijn weekend!
Zalmfilet met gemberrijst en paksoi
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 4 zalmfilets zonder huid (elk 150 g)
- 6 el sojasaus
- 4 cm gember
- 4 teentjes knoflook
- 4 lente-uitjes
- 2 kleine paksoi
- 240 g volkoren basmatirijst
- scheutje olie
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Dep de zalmfilets droog. Giet 4 el sojasaus in een diep bord en leg er de zalm in, draai hem een paar keer om zodat beide kanten bedekt zijn met sojasaus. Zet koel weg.
- Snijd de gember in heel fijne reepjes (of rasp hem). Snijd de lente-uitje in ringetjes en pers de knoflook. Snijd de paksoi: snijd het witte deel in stukken van 2 cm, laat het groene deel iets groter.
- Verwarm een scheutje olie in een steelpan en fruit er op laag vuur de gember in aan samen met de lente-ui en de knoflook, gedurende ongeveer een minuut. Verwijder de smaakmakers uit de pan.
- Giet terug een scheutje olie in de steelpan en draai het vuur hoger. Voeg de witte reepjes paksoi toe en bak ze gedurende ongeveer 3 minuten, terwijl je ze omschept. Voeg dan ook het groene deel van de paksoi toe en laat dit even mee bakken. Meng 2 el sojasaus onder de paksoi en kruid hem met vers gemalen peper.
- Kook ondertussen de basmatirijst in licht gezouten water, en giet hem af. Meng de rijst met de gefruite gember, lente-ui en knoflook.
- Bak de gemarineerde zalm in een anti-aanbakpan gedurende enkele minuten aan beide zijden. Bak hem niet te lang zodat hij niet droog wordt. Kruid naar smaak bij met wat peper.
- Dien de zalmfilets op met de paksoi en de gemberrijst.
Tip
De sojasaus is vrij zout, dus extra zout hoef je eigenlijk niet toe te voegen.
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen