Joepie, wat een lentegevoel vandaag! Dit is een ideale dag om vanavond iets op tafel te toveren wat heel snel gaat, en wat ook nog eens doet denken aan de zomer! Wat dacht je van deze pinsa belegd met pesto, mortadella en burrata? Goed idee toch? Ik gebruik pesto van rucola, dat is mijn favoriete soort. Het volledige recept voor als je de pesto zelf wil maken, vind je hier!
Pinsa met pesto en burrata
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 2 stuks pinsadeeg (kant en klaar)
- 8 el pesto van rucola
- enkele sneetjes mortadella
- 2 bolletjes burrata
- handvol rucola
- 50 g pijnboompitjes
- olijfolie
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 250 graden (hete lucht). Bak de pinsa’s gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven, of volg de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de pinsa’s licht afkoelen, en bestrijk ze met een laagje pesto.
- Beleg ze verder met mortadella, stukjes burrata, wat extra rucola, en wat pijnboompitjes, en werk ze af met een scheutje goede olijfolie.
- Verdeel de pinsa’s in stukken en smullen maar!
Tip
Een instant zomers gevoel!
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen