Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Kip met parmezaan roomsaus

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze schotel met kipfilet in een heerlijk romige saus is hier thuis een favoriet, ga jij hem ook op het menu zetten? Je zal er gegarandeerd mee scoren! Deze kip maak je volledig in één pan klaar, waardoor alle smaken zich mooi vermengen. Dien deze kip op met extra gebakken aardappeltjes en groene groenten, wij aten er prinsessenboontjes bij.

 

Ben je nog op zoek naar een handige pan om dit type recepten te maken? Kijk hier eens!

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 100 g half gedroogde tomaten (op olie)
  • 100 ml room
  • 100 ml water
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 150 g erwten (diepvries)
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • 20 g basilicum (blaadjes)
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht).
  2. Bak de kipfilets 3 à 4 minuten per zijde in een ruime ovenvaste pan, met een klein klontje boter. Kruid ze met peper en zout, haal ze uit de pan en houd ze apart.
  3. Giet het overtollige vet weg uit de pan, en giet er de room in, samen met het water, en verkruimel er het halve bouillonblokje bij. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer er de geraspte parmezaan onder. Voeg ook de erwtjes toe en de half gedroogde tomaten (eventueel in kleinere stukken gesneden).
  4. Kruid de saus met wat vers gemalen peper en eventueel wat zout en leg de kipfilets terug in de pan.
  5. Zet de pan ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kipfilet door en door gaar is maar nog wel mals.
  6. Werk de schotel af met enkele blaadjes basilicum. Dien onmiddellijk op.

Tip

Lekker met groene groenten (bvb prinsessenboontjes) en gebakken aardappelen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen