Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Galette met perzik

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze galette met perziken is het perfecte taartje om te maken: no nonsense, niet te stijfdeftig en massa’s smaak. De sappige perziken stelen de show.

Fijn om te bakken op een zondag!

 

De inspiratie voor deze heerlijke galette komt uit het eerste boek van Bake Off Vlaanderen.

Ingrediënten

  • 185 g bloem
  • 85 koude boter in blokjes
  • 60 ml koud water
  • 2 el suiker
  • snuifje zout
  • 2 el room
  • 2 el rietsuiker
  • 5 rijpe perziken
  • 50 g donkerbruine suiker
  • mespuntje kaneel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout. Doe de koude blokjes boter erbij en wrijf het mengsel tussen je vingers totdat het een grove korrelige structuur heeft. Voeg geleidelijk ijskoud water toe en kneed zo kort mogelijk tot een homogeen deeg.
  2. Verpak het deeg in folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd het fruit in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Meng de perziken in een kom met de bruine suiker, en de kaneel.
  5. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm. Leg het deeg op de bakplaat.
  6. Schep de perziken en hun sap in het midden van het deeg. Laat ongeveer 5 cm vrij aan de rand en vouw die om, over de perziken. Bestrijk de rand met room en strooi er de rietsuiker over. Zet de taart nog 30 minuten koel.
  7. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de korst goudbruin is en de perziken borrelen.
  8. Laat een kwartiertje afkoelen.

Tip

Lekker met wat slagroom of mascarponeroom erbij.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen