Zoek
Sluit dit zoekvak.

Flammkuchen met venkel en gerookte zalm

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Flammkuchen zijn eigenlijk pizza’s die niet met tomatensaus belegd worden maar met zure room, het zijn eigenlijk witte pizza’s. Oorspronkelijk komen ze uit het gebied van de Elzas.

 

Om flammkuchen te maken bereid je dus eigenlijk een pizzadeeg dat je daarna ietwat anders belegt.

 

Wij hebben er recent gegeten, we hebben toen het deeg gemaakt en ze ze op 3 verschillende manieren belegd, onder andere zoals in dit recept met venkel en gerookte zalm.

 

Bekijk zeker ook nog eens het recept voor flammkuchen met rode ui en spek!

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 300 ml lauw water
  • 1 kl suiker
  • 14 g droge gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl zout
  • 400 ml zure room
  •  2 el geraspte mierikswortel
  • 2 kleine venkels
  • 300 g gerookte zalm
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met de suiker en los de gist op in 300 ml lauw water. Maak een kuiltje in de bloem en schenk rede opgeloste gist bij. Kneed alles goed door, voeg de olijfolie en het zout toe en kneed tot een glad deeg.
  2. Maak een bol van het deeg, leg hem in een kom, dek hem af met een schone keukenhanddoek of met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek.
  3. Verdeel het gerezen deeg in 4 delen en rol elk deel uit tot een pizza.
  4. Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg er eventueel een pizzasteen in als je die hebt. Anders kan je de pizza ook gewoon op een bakplaat bakken.
  5. Meng de zure room met de mierikswortel en kruid met peper en zout. Snijd de venkels in zo fijn mogelijke schijfjes. Bestrijk elke pizza met het zure room mengsel en beleg met de venkel.
  6. Bak de flammkuchen ongeveer 15 minuten in de oven.
  7. Werk de gebakken flammkuchen af met de gerookte zalm.

Tip

Houd wat groene takjes van de venkel opzij om de flammkuchen mee op te fleuren.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen