Crostata van perzik

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze crostata met perziken is het perfecte taartje om te maken: no nonsense, niet te stijfdeftig en massa’s smaak. De sappige perziken stelen de show.

 

Het recept komt uit het eerste boek van Bake Off Vlaanderen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 185 g bloem
  • 85 koude boter in blokjes
  • 60 ml koud water
  • 2 el suiker
  • snuifje zout
  • 2 el room
  • 2 el rietsuiker
  • 5 rijpe perziken
  • 50 g donkerbruine suiker
  • mespuntje kaneel

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout. Doe de koude blokjes boter erbij en wrijf het mengsel tussen je vingers totdat het een grove korrelige structuur heeft. Voeg geleidelijk ijskoud water toe en kneed zo kort mogelijk tot een homogeen deeg.
  2. Verpak het deeg in folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd het fruit in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Meng de perziken in een kom met de bruine suiker, en de kaneel.
  5. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm. Leg het deeg op de bakplaat.
  6. Schep de perziken en hun sap in het midden van het deeg. Laat ongeveer 5 cm vrij aan de rand en vouw die om, over de perziken. Bestrijk de rand met room en strooi er de rietsuiker over. Zet de taart nog 30 minuten koel.
  7. Bak de taart ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de korst goudbruin is en de perziken borrelen.
  8. Laat een kwartiertje afkoelen.

Tip

Lekker met wat slagroom of mascarponeroom erbij.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten