Dit gezonde recept is gebaseerd op het boek “Puur genieten” van Pascale Naessens. Je kan het eten als dessert of als tussendoortje. Het is zeker ook leuk om eens klaar te maken als afwisseling op het traditionele ontbijt, als goede start van de werkweek of als verwennerij in het weekend.
Chocolade-ontbijt met quinoa en kokosmelk
Beoordeling door het gezin
★★★☆☆
Ingrediënten
- 160 g quinoa
- 600 g kokosmelk
- 60 g chocolade (pure)
- een handvol geroosterde pecannoten
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Spoel de quinoa en kook de quinoa in de kokosmelk gedurende ongeveer 13 minuten. Neem het pannetje van het vuur en roer er de chocolade door.
- Verdeel over glaasjes, werk af met een beetje extra kokosmelk en wat verbrokkelde pecannoten.
- Serveer lauwwarm en smakelijk!
Tip
Ik heb pure chocolade gebruikt, je zou ook melkchocolade kunnen gebruiken, dan wordt het geheel iets zoeter van smaak.
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen