Search
Close this search box.

Appel-bietensalade met gerookte makreel

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze heerlijke salade ziet er op het eerste zicht ongewoon uit en misschien schrik je van de combinatie rode biet, makreel, en mieriksworteldressing. Toen ik thuis aankondigde wat ik had klaargemaakt was de eerste reactie ook wat terughoudend, maar toen ze eenmaal hadden geproefd is de hele schotel leeg gegeten. Zeker een aanrader dus!

 

Het recept komt uit Foodies magazine van januari 2020 maar ik heb het wel licht aangepast. Dat doe ik wel vaker, zo krijgt een recept toch een eigen twist.

Ingrediënten

  • 160 g tarwekorrels
  • 250 g gekookte rode biet
  • 4 gerookte makreelfilets met peper
  • 1 rode appel
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 1 kl chilivlokken
  • mespuntje komijn
  • 150 g yoghurt
  • bosje dille
  • 3 kl geraspte mierikswortel
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kook de tarwekorrels gedurende 10 minuten in licht gezouten water, giet ze af en laat ze volledig uitlekken en afkoelen.
  2. Maak de mieriksworteldressing door de yoghurt te mengen met 3 koffielepels geraspte mierikswortel, de helft van de dille, een beetje zout en een eetlepel koud water. Roer alles goed los tot een goed gemengde en vloeibare dressing.
  3. Snij de gekookte rode biet in blokjes en snijd de appel in smalle reepjes. Verdeel de makreelfilets in stukken.
  4. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en bak ze in de olijfolie totdat ze zacht zijn. Voeg het citroensap, de chilivlokken en de komijn toe en kruid met peper en zout.
  5. Doe de tarwekorrels in een grote kom en meng er de lente-uitjes onder samen met het vocht waarin je de lente-uitjes hebt bereid. Voeg ook de rest van de dille toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Neem een mooi schaal, en verdeel er de tarwekorrels over. Verdeel er de blokjes rode biet over, de reepjes appel en de reepjes appel. Serveer met de dressing.

Tip

Je kan vers geraspte mierikswortel gebruiken, maar je kan ook mierikswortel uit een bokaaltje gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen