Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Broccoli – bloemkoolsoep

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze broccoli – bloemkoolsoep zit boordevol groenten, en is heel makkelijk te maken. Met een paar kleine tips voor de afwerking maak je er een feestelijk soepje van. Want ook gewoon doordeweeks thuis kan je feestelijk eten toch?

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 2 stengels bleekselder
  • 2 l kippenbouillon
  • 3 takjes tijm
  • enkele takjes peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • bieslook
  • 100 ml room
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de ui en snijd hem in grove stukken.
  2. Was de selder, de prei, de bloemkool en de broccoli en snijd ze in grove stukken. Houd enkele kleine roosjes van de bloemkool en de broccoli apart.
  3. Verhit een klontje boter in een ruime soeppot en stoof er even alle groenten samen in aan zonder dat ze kleuren.
  4. Voeg de bouillon toe aan de gestoofde groenten en breng de soep aan de kook.
  5. Bind de takjes tijm, de takjes peterselie en de blaadjes laurier samen tot een kruidentuiltje en leg het mee in de soep. De kruiden die in het kruidentuiltje gaan, heb ik erg vaak nodig, misschien niet elke dag maar het scheelt niet veel. Daarom kweek ik ze in mijn eigen tuin, daarover kan je hier een beetje meer lezen!
  6. Laat de soep gedurende 20 à 25 minuten zachtjes doorkoken totdat de groenten gaar zijn.
  7. Kook ondertussen de roosjes bloemkool en broccoli die je apart had gehouden beetgaar in licht gezouten water in een ander potje.
  8. Als de soep gaar is, verwijder je het kruidentuiltje en mix je de soep met een staafmixer. Meng er de room door en kruid met vers gemalen peper en zout.
  9. Dien de soep onmiddellijk op en werk af met de kleine roosjes bloemkool en broccoli, gehakte bieslook en een beetje vers gemalen peper.

Tip

Voor een fijnere soep kan je de soep eventueel zeven nadat je ze hebt gemixt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen