Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Courgettesoep met spinazie

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze soep heeft een prachtig groen kleurtje dat aan lente doet denken! Dat komt doordat er spinazie wordt aan toegevoegd die eerst apart geblancheerd wordt, en ik pas ook een trucje toe met de schillen van de courgette voor een nog mooiere kleur. Het oog wil zeker ook wat!

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon of groentenbouillon
  • 1 courgette
  • 1 wit van prei
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • een goede handvol spinazie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • bieslook
  • een klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Was de prei en selder en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de ui in grove stukken.Was en schil de courgette en snijd hem in grove stukken. Houd de schillen van de courgette apart, die gebruiken we straks verder. Zorg ervoor dat de stukken van alle groenten ongeveer even groot zijn, de stukken moeten niet te klein zijn, dat bespaart je alvast wat snijwerk!
  2. Smelt een klein klontje boter in een soeppot en voeg de gesneden prei, selder, ui en courgette toe. Stoof ze even aan maar laat ze niet kleuren. Roer af en toe om.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Bind de peterselie, de tijm en het laurier samen tot een mooi kruidentuiltje en leg ze mee in de soep om mee te koken. Tip: ik gebruik altijd een wegwerptheezakje om mijn kruiden in te doen en leg ze zo mee in de soep.
  5. Laat de soep zachtjes doorkoken gedurende ongeveer 20 minuten of totdat alle groenten gaar zijn.
  6. Was ondertussen de spinazieblaadjes. Breng een pot met water aan de kook en blancheer hierin de schillen van de courgette en de gewassen spinazieblaadjes gedurende 1 à 2 minuten. Giet ze af en koel ze onmiddellijk af onder stromend koud water. Druk het overtollige vocht er zo veel mogelijk uit en houd ze even opzij.
  7. Haal het kruidentuiltje uit de gare soep en mix de soep met een staafmixer.
  8. Voeg nu de geblancheerde en afgekoelde spinazie en courgetteschillen toe en mix de soep opnieuw. Je zal de mooie groene kleur zien verschijnen!
  9. Kruid naar smaak met peper en zout en werk de borden af met gesnipperde bieslook.

 

Tip

Voor een fijnere soep kan je de soep even zeven nadat je ze voor de eerste keer hebt gemixt. Ik zou ze niet zeven helemaal op het einde want dan heb je kans dat je de kleur terug verliest.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen