Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kipschnitzel met kruiden-notenkorst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Lekker hoor, deze kipschnitzel met een zelfgemaakte korst van kruiden en noten. Heb je andere kruiden of noten in huis dan diegene die vermeld staan in het recept, geen probleem, gebruik je fantasie en maak er helemaal je eigen kruiden-notenkorst van! Dien de kipschnitzels op met een eenvoudige maar smaakvolle puree van zoete aardappel en een groene salade.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets van 150 g
  • 800 g zoete aardappel
  • 2 el peterselie, gesnipperd
  • 2 el bieslook, gesnipperd
  • 1 el hazelnoten, fijngehakt
  • 1 el pecannoten, fijngehakt
  • 4 el kikkererwtenmeel
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 eiwit
  • 3 el bloem
  • gemengde jonge groene sla
  • klontje boter
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout
  • nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Maak de kruiden-notenkorst. Meng de gehakte noten met de gesnipperde kruiden en het kikkererwtenmeel, en kruid met peper en zout. Doe deze mengeling in een diep bord. Zet nog 2 diepe borden klaar, één met het losgeklopte eiwit en één met de bloem (kruid de bloem met peper en zout).
  3. Snijd de kipfilets iets in en vouw ze open. Haal elk stuk kip eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door de kruiden-notenmengeling. Smelt de boter samen met de olijfolie in een pan en bak de kipschnitzels aan beide zijden krokant (ongeveer 3 minuten per kant). Gaar de kip daarna verder in de oven gedurende ongeveer 15 minuten (de kip moet door en door gaar zijn).
  4. Schil terwijl de zoete aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in licht gezouten water. Pureer ze en breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  5. Dien de kipschnitzels op met de puree van zoete aardappel en een gemengde groene salade, die je kan afwerken met wat olijfolie en een beetje witte wijn azijn.
  6. Werk de borden af met de geroosterde pijnboompitjes en eventueel nog wat extra groene kruiden.

Tip

Deze puree van zoete aardappel is heel eenvoudig maar lekker smeuïg en smaakvol!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen