Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijting en geroosterde bloemkool

Beoordeling door het gezin

★★★☆☆

Dit is een lekkere ovenschotel met de vis van het jaar 2019, de wijting. De wijting wordt gecombineerd met een zachte puree met verse spinazie en geroosterde bloemkool.

Ingrediënten

  • 800 g wijtingfilet
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 150 g jonge spinazie
  • 100 ml melk
  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • klontje boter
  • peper, zout en nootmuskaat

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten kokend water. Giet ze af en maak er een zachte puree van met de melk en eventueel een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Was de jonge spinazie en dep hem voorzichtig droog. Snijd de blaadjes spinazie in heel fijne stukjes en roer deze rauw onder de puree. Door de warmte van de puree en doordat de schotel straks nog in de oven gaat zullen de fijne stukjes spinazie vanzelf voldoende garen. Het is daarom wel belangrijk dat de spinazie fijn genoeg is gesneden.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Strijk de bodem van een grote ovenvaste schaal in met een beetje olijfolie en schik daarop de rauwe wijtingfilets. Kruid de wijtingfilets met een beetje peper en zout.
  5. Bedek de wijtingfilets met een laagje spinaziepuree.
  6. Snijd de bloemkool in schijven (maak de schijven zo dun als je kan) en schik ze rauw bovenop de puree. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en wat zout. Als je geen mooie schijven kan snijden, geen probleem, die vallen inderdaad gemakkelijk uit elkaar. Je schikt dan gewoon de bloemkool zo gelijkmatig mogelijk bovenop de puree.
  7. Zet de ovenschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven. De vis zal mooi gaar zijn en nog sappig, en de bloemkool zal beetgaar zijn met een licht krokante toets.

Tip

Je kan ook andere witte vis gebruiken voor deze mooie en smakelijke ovenschotel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen