Gebraden kip uit de oven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een gebraden kip, daar is toch ongeveer iedereen dol op? Met deze tips tover je zelf een mals en smaakvol kippetje uit je oven!

 

De kip is opgevuld met verschillende smaakmakers, die hun werk doen tijdens het garen in de oven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 braadkip (ongeveer 1,4 kg)
  • enkele klontjes zachte boter
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes peterselie
  • 4 teentjes look
  • halve biologische citroen, in partjes
  • vers gemalen peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bind de kip op of laat ze opbinden.
  3. Kruid de zachte boter met peper en zout. Verdeel de boter over de kip door ze op zoveel mogelijk plaatsen onder de huid aan te brengen. Kruid kip nog bij met peper en zout.
  4. Vul de kip op met de takjes tijm, rozemarijn en peterselie, de teentjes look en de partjes citroen.
  5. Zet de kip in een ovenschaal en met de poten naar boven en laat ze ongeveer 20 minuten roosteren. Draai de kip daarna om zodat de borstzijde naar boven ligt. Laat de kip nog ongeveer 40 minuten verder garen. Bedruip ze af en toe met het vrijgekomen sap.

Tip

Kip moet altijd door en door gaar zijn, dus controleer dit zeker vooraleer je ze serveert!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept