Search
Close this search box.

Alles-in-één-pan romige tortellini met Italiaanse balletjes en tomaatjes

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De voorbije weken deelde ik al enkele recepten voor alles-in-één-pan tortellini, Makkelijke maandag recepten waar ik vandaag opnieuw een variatie van deel. Zo kan je met kleine aanpassingen aan een fijn basisrecept heel afwisselend eten. De variatie van vandaag is: alles-in-één-pan romige tortellini met Italiaanse balletjes en tomaatjes.

 

Kom zeker de volgende weken opnieuw kijken voor nog nieuwe variaties!

 

Wil je de variatie van de vorige weken nog eens bekijken? Die vind je hier:

Alles-in-één-pan tortellini met Italiaanse balletjes en tomaatjes

 

Oh, en een echt aanrader om dit gerecht echt makkelijk te kunnen klaarmaken, is een brede (gietijzeren) pan. Zoek je er nog één, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, dat is echt mijn rots in de branding in de keuken!

Ingrediënten

  • 750 g tortellini (versafdeling)
  • 300 g gemengd gehakt
  • 400 g kerstomaatjes
  • 150 g mascarpone
  • 1 l tomatenpassata
  • 150 ml groentenbouillon
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 75 parmezaan, geraspt
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes verse salie
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht).
  2. Leg de kerstomaatjes in een ovenschotel, sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi ze met een beetje zout.
  3. Zet de ovenschotel met de kerstomaatjes ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kerstomaatjes zacht en sappig zijn. Haal ze uit de oven.
  4. Maak terwijl de balletjes. Doe het gehakt in een grote kom, rasp de parmezaanse kaas en voeg die toe bij het gehakt. Snipper de salie, de blaadjes van de rozemarijn, de tijm en de peterselie fijn en voeg die ook toe aan het gehakt. Kruid voldoende met vers gemalen peper en zout en meng alles goed door elkaar. Rol balletjes van het gehakt van ongeveer 3 cm.
  5. Bak de balletjes in een ruime braadpan met een scheutje olijfolie rondom rond goudbruin, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de balletjes uit de pan en houd ze apart.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg daarna de geperste look toe en laat deze even mee fruiten. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en laat deze een minuutje meebakken. Voeg dan de tomatenpassata, 100 g mascarpone en de bouillon toe en breng alles rustig aan de kook. Voeg de tortellini toe aan de pan samen met de gehaktballetjes en laat het geheel op een laag vuurtje nog even doorkoken totdat de tortellini beetgaar is en de balletjes door en door gaar zijn. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Kruid met vers gemalen peper en zout, voeg de geroosterde kerstomaatjes toe en warm heel even mee op.
  7. Dien de tortellini met de Italiaanse balletjes en de geroosterde kerstomaatjes op in diepe borden en werk elk bord af met enkele blaadjes basilicum, een royale scheut olijfolie, een draai van de pepermolen en nog wat extra mascarpone.

Tip

Volgende week komt een een nieuwe variatie online, kom dan zeker weer eens kijken!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen