Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kippenhaasjes en groenten van de grill

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Met deze gegrilde kippenhaasjes gecombineerd met een aantal verschillende gegrilde groenten tover je makkelijk een smakelijke, gezonde en kleurrijke maaltijd op tafel. Combineer naar hartelust groenten die je zelf graag eet. Ik gebruikte courgette, kerstomaatjes, wortelen, aspergetips en paarse ui, voor een variatie aan kleuren en smaken.

 

De kip en de groenten heb ik gegrild op de GrillTastic GR3495 van Fritel. Dat is een innovatieve grill met XL grillplaten die verwarmd worden onder het volledige oppervlak voor een perfect grillresultaat. De GrillTastic GR3495 is geschikt voor gezond grillen van vlees en vis dank zij de anti-aanbak grillplaten die zich aanpassen aan de dikte van je vlees of vis. Hij is ook perfect voor groenten, of bijvoorbeeld panini. Je kan hem ook opengeklapt gebruiken, voor een nog groter grilloppervlak.

 

Fritel is een Belgisch familiebedrijf, gelegen in hartje Limburg. Fritel vormt één grote familie en gaat al twee generaties mee. Ze hebben dus meer dan 25 jaar ervaring en ze marktleider in elektro, met een focus wij op kwaliteit, design, functionaliteit én innovatie, wat zorgt voor tevreden klanten. (advertentie in samenwerking met Fritel)

Ingrediënten

  • 250 g kippenhaasjes
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 200 g kerstomaatjes
  • 150 g groene aspergetips
  • enkele wortelen
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele takjes platte peterselie
  • vers gemalen peper
  • fleur de sel

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Meng de griekse yoghurt onder de kippenhaasjes, kruid met peper en zout en zet minstens een uur koel weg.
  2. Snijd de courgette in plakken, snijd de rode ui in partjes en snijd de worteltjes in de lengte doormidden.
  3. Kwast de courgette, de rode ui, de worteltjes, de groene aspergetips en de kerstomaatjes in met een beetje olijfolie.
  4. Klap de GrillTastic GR3495 open, verwarm hem voor en leg alle groenten op de grillplaten. Dep de kippenhaasje een beetje droog en leg ze erbij.
  5. Grill de groenten en de kippenhaasjes aan beide kanten totdat ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  6. Werk de borden af met enkele blaadjes basilicum, wat platte peterselie, een beetje olijfolie, fleur de sel en vers gemalen zwarte peper.

Tip

Je kan ook kipfilet gebruiken die je in fijnere repen snijdt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen