Search
Close this search box.

Kabeljauwfilet met moderne ratatouille

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Moderne ratatouille is een heerlijke en gezonde manier om groenten te eten. Het gerecht heeft zijn oorsprong in de Franse keuken, maar ik geef er hier een moderne twist aan door de groenten klein te snijden en te roosteren in de oven.

De traditionele ratatouille wordt gemaakt door groenten zoals aubergines, courgettes, paprika’s, tomaten en uien te stoven in een pan. Bij deze versie van ratatouille worden deze groenten eerst in kleine stukjes gesneden en vervolgens op een bakplaat geroosterd in de oven. Dit zorgt ervoor dat de groenten hun smaak behouden en een heerlijk geroosterd aroma krijgen.

Het roosteren van de groenten maakt ze ook knapperig, wat een lekkere textuur geeft aan het gerecht. Dit is vooral het geval als de groenten niet te gaar worden geroosterd, maar juist nog een beetje stevig blijven. Werk de groenten af als ze uit de oven komen met fijn gesneden verse kruiden en wat olijfolie wat nog extra smaak, en dien op met een stukje gebakken kabeljauwfilet.

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilet
  • 2 kleine courgetten
  • 2 kleine aubergines
  • 2 wortelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • verse kruiden zoals basilicum, rozemarijn, bieslook
  • olijfolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de verse kruiden fijn.
  3. Snijd de aubergines, courgettes en wortelen in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de rode ui in fijne ringen en pers de teentjes look. Doe alle gesneden groenten in een ruime kom en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Voeg een beetje zout toe en meng alles grondig door elkaar.
  4. Verspreid de groenten over de bakplaat en zet ze in de oven. Laat ze 20 tot 30 minuten garen en hussel ze halverwege eens door elkaar. Afhankelijk van hoe beetgaar je de groenten nog graag hebt, kan je de gaartijd iets aanpassen, bij 20 minuten zijn ze nog mooi beetgaar, bij 30 minuten zullen ze iets zachter gegaard zijn.
  5. Bak ondertussen de kabeljauw aan beide kanten gedurende enkele minuten op een middelhoog vuur in een klontje boter en kruid met zout en wat peper.
  6. Haal de groentjes uit de oven en doe ze in een grote schaal. Voeg de fijn gesneden verse kruiden toe, samen met een scheut goede olijfolie, wat zout en vers gemalen zwarte peper, en meng alles nog eens goed door elkaar.
  7. Dien de moderne ratatouille op met de stukken gebakken kabeljauw.

Tip

Als je wil kan je als extra groente nog een in blokjes gesneden paprika mee roosteren.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen