Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Pasta pesto met kipfilet en boterbonen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze linguini met boterboontjes heb ik gemaakt met boterboontjes uit mijn eigen tuin. Die zijn veel lekkerder dan die uit de winkel eigenlijk, veel zachter en bijna onmiddellijk beetgaar, al na 5 minuutjes koken. Ook in de pesto van rucola die ik hier gebruik verwerk ik graag rucola uit mijn eigen tuin, aangevuld met basilicum – je raadt het al – uit de tuin!

 

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 400 g linguini
  • dubbele kipfilet
  • 300 g boterbonen
  • 8 el  pesto van rucola
  • parmezaanse kaas
  • enkele blaadjes basilicum
  • klontje boter
  • vers gemalen peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de kipfilets kort aan aan beide kanten. Neem de kipfilets uit de pan, kruid ze met peper en zout leg ze in een ovenvaste schaal en gaar ze verder in de oven op lage temperatuur (140 graden) gedurende 15 à 20 minuten. Als je ze op deze manier gaart blijven ze super mals. De gaartijd is afhankelijk van de grootte en de dikte van je stukjes kip, maar controleer zeker of de kip volledig gaar en warm is vanbinnen. Snijd de kip in dunne plakjes.
  2. Kook ondertussen de linguini beetgaar in licht gezouten water en giet ze af.
  3. Was de boterboontjes, snijd of breek de topjes eraf en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en verfris ze onder koud stromend water.
  4. Meng de linguini met de pesto en serveer met de boterboontjes en de plakjes kipfilet. Werk de borden af met geschaafde parmezaanse kaas, enkele blaadjes basilicum en wat vers gemalen peper.

Tip

Dit kan je natuurlijk ook perfect klaarmaken met groene prinsessenboontjes!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen