Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gebakken gnocchi met spruitjes en balletjes

Beoordeling door het gezin

★★★★☆
Gebakken gnocchi met spruitjes en chorizoballetjes 💚💚💚
 
Recent aten wij deze gebakken gnocchi met spruitjes en chorizoballetjes
 
Een heerlijk winters schoteltje, deze combinatie van gebakken gnocchi met spruitjes en balletjes. Afgewerkt met een beetje pecorino is dit echt een heel smaakvol en hartverwarmend gerechtje!
 
Dit is een tweede gerechtje met de chorizoballetjes die ik onlangs maakte. Ik gebruikte ze eerder al eens in echt smaakvolle wortelsoep.
 
Bovendien eens een andere manier om spruitjes te gebruiken ook!

Ingrediënten

  • 600 g spruitjes
  • 500 g gnocchi
  • 450 g gemengd gehakt
  • 150 g chorizo (milde variant)
  • 100 g pecorino
  • 3 el paneermeel
  • enkele takjes oregano
  • klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Om de chorizoballetjes te maken snijd je de chorizo in zo fijn mogelijke stukjes. Dat doe je best met een voldoende groot en scherp mes.
  2. Snijd de blaadjes oregano in fijne snippers.
  3. Meng de fijn gesneden chorizo met het gehakt. Meng er ook het paneermeel en de oregano onder.
  4. Rol kleine balletjes van het gehakt-chorizomengsel en bak ze rondom goudbruin in een ruime braadpan met een klontje boter.
  5. Kook de gnocchi in licht gezouten water in een paar minuten (als ze komen boven drijven zijn ze klaar). Giet ze af.
  6. Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af.
  7. Als de chorizoballetjes gebakken zijn haal je ze uit de braadpan. Verwijder het overtollig vet en bak in dezelfde pan de spruitjes en de gnocchi gedurende enkele minuten. Tip: als de hoeveelheid te groot is voor één pan verdeel je best de portie in twee en werk je met twee pannen.
  8. Als de spruitjes en de gnocchi gebakken zijn, voeg je de chorizoballetjes terug toe, en laat je alles nog even goed doorwarmen.
  9. Werk af met geraspte pecorino en serveer meteen.

Tip

Lekker met nog enkele blaadjes verse oregano.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen