De zwartoog boon is een crèmekleurige boon met een zwarte stip. Deze stip zit op de plek waar de boon vastzat aan de peul. Deze bonen zitten bomvol trage koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen. De smaak van deze bonen is zacht en een beetje zoetig, en ze zien er ook nog eens heel leuk uit! Reden genoeg om ze eens klaar te maken.
Ik heb gewerkt met gedroogde bonen, die ik eerst 2 minuten gekookt hebt en dan een uur heb laten rusten in dat warme water. Op die manier vermijd je dat de bonen een hele nacht moet laten weken.
Om de kruiden te snijden, gebruik je best een stevige en voldoende grote snijplank en een groot vlijmscherp mes. Die komen trouwens bij veel snijwerk in de keuken van pas. Voor een handige snijplank beveel ik je graag dit exemplaar aan.
Een goed en scherps keukenmes heb je ook zeker nodig, dit mes kan ik je aanbevelen.
Om de saus te laten sudderen zonder dat je ernaar moet omkijken gebruik je best een gietijzeren pot van goede kwaliteit. Mijn favoriete exemplaar kan je hier vinden.