Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tonijnsalade met kokos Masuni

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit gerecht is heel populair in de Malediven, waar tonijn heel veel gegeten wordt. Voor onze huwelijksreis gingen wij – al enkele jaren geleden – naar het zuiden van India en ook enkele dagen naar de Malediven.

 

Het zuiden van India was een overweldigende ervaring aan geuren, kleuren, gigantische tempelcomplexen, krioelende mensenmassa’s, innemende landschappen en oerwouden. De Malediven waren daarmee een groot contrast: eindeloze rust en tropische stranden.

 

Als herinnering aan de Malediven en aan onze huwelijksreis vandaag dit recept, uit het magazine Foodies van november 2019.

 

Het is immers vandaag onze huwelijksverjaardag… 💕

 

Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 rode pepers, in fijne schijfjes
  • sap van 2 limoenen
  • 1 limoen in schijfjes
  • 100 g kokos, vers geraspt of gedroogd
  • 2 blikjes tonijn op sap, uitgelekt (MSC)
  • enkele blaadjes platte peterselie
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Kneed met je handen de gesnipperde rode ui, samen met de rode peper, het limoensap en een beetje zout (draag best plastiek handschoenen).
  2. Voeg de uitgelekte tonijn en de kokos toe en meng alles goed door elkaar met een lepel.
  3. Strooi er voor het serveren wat fijngehakte platte peterselie over, versier met enkele schijfjes limoen en eet het met een stuk flatbread.

Tip

Als je werkt met gedroogde kokos, voeg je best nog 2 eetlepels kokosmelk toe om de salade smeuïg te houden.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen