Geniet van een verfrissende zomerse salade met orzo, sappige tomaatjes, knapperige komkommer, hartige olijven, romige feta en een handvol verse kruiden. Deze salade is de perfecte keuze op een warme dag – eenvoudig te maken en boordevol smaak. De combinatie van de lichte orzo, de zoete tomaatjes en de pittige feta zorgt voor een heerlijke textuur. Voeg daar de verse groene kruiden aan toe en je hebt echt een heerlijke salade.
Zomerse orzosalade
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 150 g orzo
- 30 kerstomaatjes in verschillende kleuren
- 1 komkommer
- 2 lente-uitjes
- handvol zwarte olijven
- 100 g feta
- enkele takjes platte peterselie
- enkele takjes munt, enkel de blaadjes
- 4 el olijfolie
- sap van een limoen
- vers gemalen zwarte peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Kook de orzo in licht gezouten water. Giet hem af, spoel hem even onder koud water en laat hem afkoelen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de olijven in kwarten. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes, gebruik zeker ook het groene deel!
- Was de peterselie en de blaadjes munt, en snijd ze fijn.
- Meng de afgekoelde orzo met de gehalveerde kerstomaatjes, de blokjes komkommer, de lente-ui, de olijven en de gesnipperde kruiden.
- Breng op smaak met het limoensap en de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng alles even goed door elkaar en verbrokkel er de feta over.
Tip
Lekker, kleurrijk en fris, kortom: puur zomers!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen