Search
Close this search box.

Pipe rigate met geroosterde tomaten en mascarpone

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik deel graag met jullie het recept voor een echt perfecte saus op basis van geroosterde tomaten. Dit was een echte winner toen het hier op tafel kwam… Voor herhaling vatbaar!

 

Deze zalige saus maak je makkelijk met een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 500 g pipe rigate
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 30 kerstomaatjes
  • 250 g mascarpone
  • 2 dikke teentjes look
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden (hetelucht).
  2. Was de tomaten en verwijder de groene kroontjes. Snijd de tomaten in de helft.
  3. Leg de halve tomaten met de platte kant naar beneden in een ovenschotel en leg er de teentjes knoflook (ongepeld) bij. Sprenkel olijfolie over de tomaten en bestrooi ze met een beetje zout.
  4. Zet de ovenschotel met de tomaten ongeveer 45 minuten in de oven, voeg daarna de kerstomaatjes toe en zet alles nog 30 minuten verder in de oven, totdat de tomaten zacht en sappig zijn. Haal de tomaten uit de oven en houd de kerstomaatjes apart.
  5. Kook ondertussen de pipe rigate beetgaar in licht gezouten kokend water.
  6. Duw de geroosterde knoflook uit de schil en doe hem samen met de geroosterde tomaten in een blender. Voeg 100 mascarpone toe en mix alles tot een gladde romige saus. Kruid royaal bij met vers gemalen peper en zout.
  7. Meng de saus onder de pipe rigate, en dien de pasta op met de geroosterde kerstomaatjes die je hebt apart gehouden, een extra schep mascarpone, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.

Tip

Gebruik liefst heel rijpe zomerse tomaten vol smaak.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen