Deze zomerse mosselen met kerstomaatjes zijn een lekkere combinatie vol smaak. Ze zijn snel klaar en je wordt beloond met zalige aroma’s. Ideaal voor een warme avond, op je terras of in je tuin met een stukje stokbrood en een lekker glaasje witte wijn erbij.
Zomerse mosselen met kerstomaatjes
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- 250 g kerstomaatjes
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 250 ml witte wijn
- enkele takjes platte peterselie
- busseltje basilicum
- olijfolie
- vers gemalen peper
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in dunne schijfjes. Snijd de kerstomaatjes in de helft.
- Verwarm de olie in een ruime kookpot, voeg de gesnipperde ui en look toe en ook de mosselen. Kruid met vers gemalen peper.
- Kook de mosselen enkele minuten op hoog vuur totdat de schelpen openkomen.
- Voeg de peterselie en de basilicum toe samen met de kerstomaatjes en giet ook de witte wijn bij de mosselen. Schep alles om en laat nog enkele minuten op voldoende hoog vuur koken.
- Werk de mosselen af met een paar plukjes kruiden die je apart hebt gehouden.
Tip
Het lekkerst met een vers stuk stokbrood!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen