Tagliatelle met verse zalm

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke combinatie van fluweelzacht gepocheerde verse zalmfilet met tagliatelle, beetgare groentjes en een witte wijnsaus opgefleurd met tomaten is heerlijk zomers! Echt een winner van een combinatie…

 

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle
  • 350 verse zalmfilet
  • 1/2 broccoli
  • 150 g erwtjes
  • 3 tomaten
  • 150 ml visbouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 m volle room
  • bieslook, gesnipperd
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snijd de halve broccoli in roosjes.
  3. Pocheer de verse zalmfilet: Breng de wijn samen met de visbouillon aan de kook in een brede kookpot. Voeg de zalmfilet toe en draai onmiddellijk het vuur lager zodat de temperatuur net iets onder het kookpunt komt. Pocheer de zalm afgedekt gedurende ongeveer 5 minuten of totdat de zalm net gaar is. Schep de zalm uit de pot (houd het kookvocht bij voor de saus!), verdeel hem in stukken, verwijder eventuele graten, en houd de zalm warm.
  4. Met het vocht waarin de zalm gepocheerd is bereid je verder de saus. Voeg de gesneden blokjes van 2 tomaten toe aan het kookvocht en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg dan de room en laat opnieuw ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de saus de gewenste binding heeft. Kruid de saus met vers gemalen peper en zout.
  5. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal.
  6. Kook ook de roosjes broccoli en de erwtjes in licht gezouten water beetgaar. Giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  7. Voeg de stukken gepocheerde zalmfilet, de broccoli en de erwtjes toe aan de saus en schep alles heel voorzichtig om.
  8. Schep de saus op de pasta en werk af met de overgebleven blokjes tomaat en de gesnipperde bieslook.

Tip

Een heerlijke zomerse pasta!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten