Search
Close this search box.

Romige tagliatelle met verse zalm

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze heerlijke combinatie van fluweelzacht gepocheerde verse zalmfilet met tagliatelle, beetgare groentjes en een witte wijnsaus opgefleurd met tomaten is heerlijk! Echt een winner van een combinatie…

 

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 350 verse zalmfilet zonder huid
  • 1 broccoli
  • 150 g erwtjes
  • 3 tomaten
  • 150 ml visbouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 m volle room
  • bieslook, gesnipperd
  • basilicum, gesnipperd
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  2. Pocheer de verse zalmfilet: Breng de wijn samen met de visbouillon aan de kook in een brede kookpot. Voeg de zalmfilet toe en draai onmiddellijk het vuur lager zodat de temperatuur net iets onder het kookpunt komt. Pocheer de zalm afgedekt gedurende ongeveer 5 minuten of totdat de zalm net gaar is. Schep de zalm uit de pot (houd het kookvocht bij voor de saus!), verdeel hem in stukken, verwijder eventuele graten, en houd de zalm warm.
  3. Met het vocht waarin de zalm gepocheerd is bereid je verder de saus. Voeg de gesneden blokjes van 2 tomaten toe aan het kookvocht en laat alles ongeveer 10 minuten pruttelen zonder deksel. Voeg dan de room toe en laat opnieuw ongeveer 10 minuten pruttelen zonder deksel totdat de saus de gewenste binding heeft. Kruid de saus met vers gemalen peper en zout.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal.
  5. Kook ook de roosjes broccoli in ongeveer 7 minuten beetgaar, en voeg de laatste 3 minuten de erwtjes toe om mee te koken. Giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  6. Voeg de stukken gepocheerde zalmfilet, de broccoli en de erwtjes toe aan de saus en schep alles heel voorzichtig om.
  7. Schep de saus op de pasta en werk af met de overgebleven blokjes tomaat en de gesnipperde bieslook en basilicum.

Tip

Een heerlijke manier om zalm te eten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen