Lamskoteletjes met krieltjes

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Lamskoteletjes vind ik een heel lekkere zomerse traktatie. Ik combineer ze heel graag met groene boontjes, en vandaag heb ik er een lekkere kruidenboter bij gemaakt. Nog wat gebakken krieltjes erbij en smullen maar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 12 lamskoteletjes
  • 1 kg krielaardappelen
  • 500 g groene boontjes
  • 100 g malse gezouten boter
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes bieslook
  • een takje rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • klontje boter
  • 5 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Schrob de krielaardappelen schoon, je hoeft ze niet te schillen of te snijden.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schik de aardappelen in een metalen bakblik met anti-aanbaklaag, of op een bakplaat bedekt met een bakpapier. Besprenkel de krielaardappelen royaal met olijfolie, en wrijf met je handen de olie goed rondom rond alle aardappels. Hak de blaadjes van de rozemarijn iets fijner en strooi ze over de aardappelen. Halveer de teentjes look en leg ze tussen de krielaardappelen. Schuif de aardappelen in de voorverwarmde oven en laat ze gedurende 35 minuten bakken. Zorg ervoor dat ze op de bakplaat mooi naast elkaar liggen en zeker niet op elkaar. Dan gaan ze niet mooi bakken, eerder stomen. Haal de gebakken krielaardappelen uit de oven, en werk ze af met nog wat extra rozemarijn en wat grof gemalen zeezout.
  3. Kook de groene boontjes beetgaar in licht gezouten water. Kook ze zonder deksel of met het deksel schuin op de pot, zo behouden ze beter hun frisse groene kleur. Als ze beetgaar zijn giet je ze af en verfris je ze kort onder koud stromend water, Nog een klein trucje om ze hun mooie groene kleur te laten behouden. Werk de groene boontjes af met een klein klontje boter en wat peper en zout. Houd ze warm totdat je ze opdient.
  4. Maak ondertussen de kruidenboter: meng de malse gezouten boter met de blaadjes van de tijm en met de fijn gesnipperde bieslook. Kruid met vers gemalen peper.
  5. Verwarm een ruime braadpan op voldoende hoog vuur en smelt er een klontje boter in. Als de boter net stopt met schuimen bak je de lamskoteletjes ongeveer 2 minuten per kant. Breng ze op smaak met vers gemalen peper en zout.
  6. Leg op elk bord enkele gebakken krielaardappeltjes, 3 gebakken lamskoteletjes, een portie groene boontjes, en werk af met wat kruidenboter.

Tip

De lamskoteletjes zijn het lekkerst als ze binnenin nog mooi rosé zijn.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept