Zomerse gazpacho

Beoordeling door het gezin

Gazpacho, de zalige Spaanse koude soep, is een zomerrecept bij uitstek, dat je best klaarmaakt met echt smaakvolle, rijpe en sappige tomaten. Heerlijk als hapje, als voorgerechtje, of zomaar als verfrissend tussendoortje.

Ik maak hem met niet te veel ingrediënten, ik vind dat je in deze versie echt Spanje proeft!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g goed rijpe tomaten
  • een halve rode ui
  • een halve komkommer
  • een kwart rode paprika
  • 1 sneetje wit brood zonder korst
  • 2 teentjes look
  • 2 el rode wijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout
  • croutons

Zo maak je het

  1. Was de tomaten, het stuk paprika en de halve komkommer en snijd ze in stukken. Snijd ook de halve rode ui in stukken. Pel de teentjes look.
  2. Houd een klein stukje van de komkommer apart en snijd dat in kleine blokjes die je kan gebruiken om de gazpacho mee af te werken als je hem serveert.
  3. Doe de tomaten, de paprika, de komkommer, de rode ui, de teentjes look en het sneetje brood in de blender samen met de olijfolie en de rode wijnazijn en mix alles fijn.
  4. Proef en breng op smaak met peper en zout, en eventueel een beetje extra wijnazijn.
  5. Als je de gazpacho te dik vindt kan je een klein beetje water toevoegen.
  6. Laat de gazpacho door en door afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.
  7. Bij het serveren kan je hem afwerken met kleine blokjes komkommer en met croutons.

Tip

Je kan ook nog kleine blokjes tomaat of paprika toevoegen als afwerking als je de gazpacho serveert.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept