Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zomerse gazpacho

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Gazpacho, de zalige Spaanse koude soep, is een zomerrecept bij uitstek, dat je best klaarmaakt met echt smaakvolle, rijpe en sappige tomaten. Heerlijk als hapje, als voorgerechtje, of zomaar als verfrissend tussendoortje.

Ik maak hem met niet te veel ingrediënten, ik vind dat je in deze versie echt Spanje proeft!

Ingrediënten

  • 500 g goed rijpe tomaten
  • een halve rode ui
  • een halve komkommer
  • een kwart rode paprika
  • 1 sneetje wit brood zonder korst
  • 2 teentjes look
  • 2 el rode wijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout
  • croutons

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Was de tomaten, het stuk paprika en de halve komkommer en snijd ze in stukken. Snijd ook de halve rode ui in stukken. Pel de teentjes look.
  2. Houd een klein stukje van de komkommer apart en snijd dat in kleine blokjes die je kan gebruiken om de gazpacho mee af te werken als je hem serveert.
  3. Doe de tomaten, de paprika, de komkommer, de rode ui, de teentjes look en het sneetje brood in de blender samen met de olijfolie en de rode wijnazijn en mix alles fijn.
  4. Proef en breng op smaak met peper en zout, en eventueel een beetje extra wijnazijn.
  5. Als je de gazpacho te dik vindt kan je een klein beetje water toevoegen.
  6. Laat de gazpacho door en door afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.
  7. Bij het serveren kan je hem afwerken met kleine blokjes komkommer en met croutons.

Tip

Je kan ook nog kleine blokjes tomaat of paprika toevoegen als afwerking als je de gazpacho serveert.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen