Zoete risotto met rood fruit

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ik maak heel graag verschillende soorten risotto, dus waarom eens niet een dessertversie?

Deze zoete risotto met rood fruit is een lekker en fris lentedessert, dat je kan afwerken met rood fruit naar keuze. Ik heb gekozen voor een combinatie van rode besjes, frambozen en aardbeien.

Dit leuke recept komt uit de uitgave 100 toprecepten lente van Knack Weekend, van de lente 2019.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 70 g risotto rijst
  • 35 g quinoa
  • 80 g fijne suiker
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • enkele trosjes rode bessen
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen

Zo maak je het

  1. Giet de melk in een kookpan en voeg de zaadjes van het vanillestokje samen met de suiker toe aan de melk. Meng goed door elkaar en breng langzaam aan de kook.
  2. Voeg er zodra de melk kookt de rijst en de quinoa aan toe. Zet het vuur lager en laat de rijst een uur koken, roer wel regelmatig zodat de rijst niet aan de bodem gaat kleven.
  3. Als de rijst en de melk zijn ingekookt tot een smeuïge massa haal je de pan van het vuur en schep je de rijst over in een andere kom. Laat de rijst volledig afkoelen (in de koelkast).
  4. Spoel het fruit onder de koude kraan en laat het uitlekken op keukenpapier. Pluk twee trosjes bessen, en mix deze met 4 aardbeien en 4 frambozen fijn. Duw de coulis door een fijne zeef en roer door de risotto.
  5. Snijd de overgebleven aardbeien en frambozen in de helft.
  6. Schep de risotto in schaaltje en werk af met de overgebleven rode bessen en gehalveerde aardbeien en frambozen.

Tip

Als je nog coulis over hebt, kan je onderin elk kommetje een laagje coulis leggen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept