Zoete risotto met rood fruit

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ik maak heel graag verschillende soorten risotto, dus waarom eens niet een dessertversie?

Deze zoete risotto met rood fruit is een lekker en fris lentedessert, dat je kan afwerken met rood fruit naar keuze. Ik heb gekozen voor een combinatie van rode besjes, frambozen en aardbeien.

Dit leuke recept komt uit de uitgave 100 toprecepten lente van Knack Weekend, van de lente 2019.

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 70 g risotto rijst
  • 35 g quinoa
  • 80 g fijne suiker
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • enkele trosjes rode bessen
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen

Zo maak je het

  1. Giet de melk in een kookpan en voeg de zaadjes van het vanillestokje samen met de suiker toe aan de melk. Meng goed door elkaar en breng langzaam aan de kook.
  2. Voeg er zodra de melk kookt de rijst en de quinoa aan toe. Zet het vuur lager en laat de rijst een uur koken, roer wel regelmatig zodat de rijst niet aan de bodem gaat kleven.
  3. Als de rijst en de melk zijn ingekookt tot een smeuïge massa haal je de pan van het vuur en schep je de rijst over in een andere kom. Laat de rijst volledig afkoelen (in de koelkast).
  4. Spoel het fruit onder de koude kraan en laat het uitlekken op keukenpapier. Pluk twee trosjes bessen, en mix deze met 4 aardbeien en 4 frambozen fijn. Duw de coulis door een fijne zeef en roer door de risotto.
  5. Snijd de overgebleven aardbeien en frambozen in de helft.
  6. Schep de risotto in schaaltje en werk af met de overgebleven rode bessen en gehalveerde aardbeien en frambozen.

Tip

Als je nog coulis over hebt, kan je onderin elk kommetje een laagje coulis leggen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten